Gisik Kulon

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Péta Gisik Kulon

Gisik Kulon utawa West Bank (Basa Arab: الضفة الغربية‎, aḍ-Ḍiffä l-Ġarbīyä, basa Ibrani: הגדה המערבית‎, Hagadah Hamaaravit), uga dikenal ing Israèl minangka "Judea lan Samaria", iku tlatah ing gisiking Kali Yordania. Ing sisih kulon, lor lan kidul tlatah iki wewatesan karo Israèl. Ing sisih wétan, ing sebrangé Kali Yordania, dumunung nagara Yordania. Gisik Kulon uga duwé garis pesisir kang wigati ing Segara Mati. Wiwit taun 1967 mèh kabèh tlatah iki dikuwasani déning militèr Israèl.

Daftar kutha-kutha[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Temokna informasi luwih akèh ing West Bank kanthi nggolèki ing proyèk kagandhèng Wikipedia
Wiktionary-logo-en.png Dictionary definitions saka Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Textbooks saka Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Quotations saka Wikiquote
Wikisource-logo.svg Source texts saka Wikisource
Commons-logo.svg Images and media saka Commons
Wikinews-logo.svg News stories saka Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Learning resources saka Wikiversity

Koordinat: 32°00′N, 35°23′E

Cithakan:Cities in the West Bank


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gisik_Kulon&oldid=1050185"