Gisik Kulon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Péta Gisik Kulon

Gisik Kulon utawa West Bank (Basa Arab: الضفة الغربية‎, aḍ-Ḍiffä l-Ġarbīyä, basa Ibrani: הגדה המערבית‎, Hagadah Hamaaravit), uga dikenal ing Israèl minangka "Judea lan Samaria", iku tlatah ing gisiking Kali Yordania. Ing sisih kulon, lor lan kidul tlatah iki wewatesan karo Israèl. Ing sisih wétan, ing sebrangé Kali Yordania, dumunung nagara Yordania. Gisik Kulon uga duwé garis pesisir kang wigati ing Segara Mati. Wiwit taun 1967 mèh kabèh tlatah iki dikuwasani déning militèr Israèl.

Daftar kutha-kutha[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Koordinat: 32°00′N, 35°23′E

Cithakan:Cities in the West Bank


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gisik_Kulon&oldid=1050185"