Kapuloan Canaria

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Kapuloan Canary)

Canarias

Comunidad Autónoma de
Gendéra Kapuloan Canary
Kapuloan Canary dumunung ing sisih kidul-kulon dharatan Spanyol
Kutha krajan Santa Cruz de Tenerife,
Las Palmas de Gran Canaria
Wewengkon
 – Total
 – % dari wewengkon Spanyol
Urutan angka 13
 7.447 km²
 1,5%
Padunung
 – Total (2003)
 – % saka sing ndunungi Spanyol
 – Kapadhetan
Urutan angka 8
 1.843.755
 4,4%
 247,58/km²
Status otonomi 16 Agustus 1982
Parlemen
perwakilan
 – Kursi Konggrès
 – Kursi senat
 14
 2
Présidhèn Adan Martin Menis (CC)

Kapuloan Canary dumadi saka pitung pulo vulkanik sing dumunung ing Samudra Atlantik, sisih lor-kulon pasisir Afrika (Maroko lan Sahara Kulon). Kapuloan iki kalebu sajeroning wewengkon Spanyol lan minangka salah siji komunitas otonomi nagara iku. Kapuloan Canary uga didhaku déning Maroko.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Wilayah otonomi Spanyol (comunidades autónomas) Gendéra Spanyol
Andalusia | Aragon | Asturias | Kapuloan Baleares | País Vasco | Kapuloan Canary | Cantabria | Castile–La Mancha | Castile–Leon | Catalunya | Extremadura | Galicia | Madrid | Murcia | Navarra | La Rioja | Valencia | Ceuta | Melilla | Plazas de soberanía