Kapuloan Canaria

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Kapuloan Canary)
Jump to navigation Jump to search

Comunidad Autónoma de
Canarias

Gendéra Kapuloan Canary
Kapuloan Canary dumunung ing sisih kidul-kulon dharatan Spanyol
Kutha krajan Santa Cruz de Tenerife,
Las Palmas de Gran Canaria
Wewengkon
 – Total
 – % dari wewengkon Spanyol
Urutan angka 13
 7.447 km²
 1,5%
Padunung
 – Total (2003)
 – % saka kang ndunungi Spanyol
 – Kapadhetan
Urutan angka 8
 1.843.755
 4,4%
 247,58/km²
Status otonomi 16 Agustus 1982
Parlemen
perwakilan
 – Kursi Konggrès
 – Kursi senat
 14
 2
Présidhèn Adan Martin Menis (CC)

Kapuloan Canary dumadi saka pitung pulo vulkanik kang dumunung ing Samudra Atlantik, sisih lor-kulon pasisir Afrika (Maroko lan Sahara Kulon). Kapuloan iki kalebu sajeroning wewengkon Spanyol lan minangka salah siji komunitas otonomi nagara iku. Kapuloan Canary uga didhaku déning Maroko.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Wilayah otonomi Spanyol (comunidades autónomas) Gendéra Spanyol
Andalusia | Aragon | Asturias | Kapuloan Baleares | País Vasco | Kapuloan Canary | Cantabria | Castile–La Mancha | Castile–Leon | Catalunya | Extremadura | Galicia | Madrid | Murcia | Navarra | La Rioja | Valencia | Ceuta | Melilla | Plazas de soberanía