Kapuloan Canaria

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Kapuloan Canary)
Comunidad Autónoma de
Canarias
Gendéra Kapuloan Canary Gendera Dhaerah Escudo de Canarias.svgLambang Dhaerah
Kapuloan Canary dumunung ing sisih kidul-kulon dharatan Sepanyol
Kutha krajan Santa Cruz de Tenerife,
Las Palmas de Gran Canaria
Wewengkon
 – Total
 – % dari wewengkon Sepanyol
Urutan angka 13
 7.447 km²
 1,5%
Padunung
 – Total (2003)
 – % saka kang ndunungi Sepanyol
 – Kapadhetan
Urutan angka 8
 1.843.755
 4,4%
 247,58/km²
Status otonomi 16 Agustus 1982
Parlemen
perwakilan
 – Kursi Konggrès
 – Kursi senat
 14
 2
Présidhèn Adan Martin Menis (CC)

Kapuloan Canary dumadi saka pitung pulo vulkanik kang dumunung ing Samudra Atlantik, sisih lor-kulon pasisir Afrika (Maroko lan Sahara Kulon). Kapuloan iki kalebu sajeroning wewengkon Sepanyol lan minangka salah siji komunitas otonomi nagara iku. Kapuloan Canary uga didhaku déning Maroko.

Pranala njaba[besut | besut sumber]