Sodo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Sodo utawa Wolaita Sodo iku sawijining kutha ing kidul-tengah Ethiopia. Dumunung ing zona Wolaita saka region Southern Nations, Nationalities, and Peoples, Sodo dumunung ana ing koordinat 8o35' N, 35o49' E kanthi elevasi antara 1600 lan 2100 mèter sakdhuwuré segara. Kutha iki minangka pemukiman gedhé dhéwé ing woreda, Sodo Zuria.

Miturut angka saka Badan Statistik Pusat ing taun 2005, kutha iki sing ndunungi cacahé 65,737, dumadi saka 34,069 lanang, lan 31,668 wadon.[1] Miturut sènsus nasional taun 1994, kutha iki populasiné ana 36,287 jiwa.

Rujukan[besut | besut sumber]