Géofisika

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Geofisika)

Góofisika iku péranganing géologi kang nyinaoni bumi dhedhasar sipat fisika bumi. Kanggo nggawé peta kondhisi ngisoré lemah, contoné bisa nganggo métodhe gelombang seismik, medan gravitasi, medan magnetik, arus listrik, gelombang elektromagnetik, radhioaktifitas lan sabanjuré.