Gelombang elektromagnetik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Gelombang elektromagnetik ya iku gelombang transversal kang madeg saka osilasi medan listrik, medan magnetik, siji lan sijiné jejeg lurus lan owah kanthi periodik. Arah rambating gelombang elektromagnetik ing sumbu x positif, manawa sumbu y nudhuhaké arah rambat medan listrik E, lan sumbu z minangka arah rambating medan magnet B. Gelombang elektromagnetik tinemu déning Heinrich Hertz. Miturut persamaan Maxwell, gelombang elektromagnetik minangka sawijining gelombang sinusoida kanthi medan magnet E lan medan magnet B owah tumraping let x lan wektu t miturut persamaan:

Em/Bm = E/B = c