Géofisika

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Góofisika iku péranganing géologi sing nyinaoni bumi adhedhasar sipat fisika bumi. Kanggo nggawé peta kondhisi ngisoré lemah, contoné bisa nganggo métodhe gelombang seismik, medan gravitasi, medan magnetik, arus listrik, gelombang elektromagnetik, radhioaktifitas lan sabanjuré.