Géofisika

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Góofisika iku péranganing géologi kang nyinaoni bumi dhedhasar sipat fisika bumi. Kanggo nggawé peta kondhisi ngisoré lemah, contoné bisa nganggo métodhe gelombang seismik, medan gravitasi, medan magnetik, arus listrik, gelombang elektromagnetik, radhioaktifitas lan sabanjuré.