Petrologi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gandum wedhi vulkanik sing katon ing sangisore mikroskop, kanthi cahya polarisasi pesawat ing gambar ndhuwur, lan cahya polarisasi silang ing gambar ngisor. Kothak skala yaiku 0,25 mm.

Petrologi iku cabang geologi sing nyinaoni watu lan kahanan sing dibentuk. Petrologi duwe telung bagean: petrologi igneous, metamorphic, lan sedimentary. Petrologi Igneous lan metamorphic biasané mulang bebarengan amarga kaloroné ngemot panggunaan kimia, metode kimia, lan diagram fase. Nanging petrologi sedimen, biasané diwulangaké kanthi stratigrafi amarga menehi proses sing mbentuk sedimen watu . [1]

Latar Belakang[besut | besut sumber]

Litologi biyen sinonim karo petrografi, nanging ing panggunaan saiki, litologi fokus ing sampel tangan makroskopik utawa deskripsi skala skala rock kaya petrografi minangka spesialisasi sing ngrampungaké rincian mikroskopis. Ing industri minyak bumi, litologi, utawa lumpur sing luwih khusus, minangka perwakilan grafis formasi geologi sing dilatih, lan ditarik ing log sing diarani log lendhut . Nalika potongan kasebut disebar metu saka bolongan, mula diconto, ditliti (biasané ana ing mikroskop 10 ×) lan dites sacara kimia yen dibutuhaké.

Metodologi[besut | besut sumber]

Petrologi nggunakke bidang mineralogi, petrografi, mineralogi optik, lan analisis kimia kanggo nggambaraké komposisi lan tekstur watu. Penganalisis uga nyakup prinsip-prinsip geokimia lan geofisika liwat panélitian tren lan siklus geokimia lan panggunaan data termodinamika lan eksperimen supaya luwih ngerti asal usul watu.

Paripustaka[besut | besut sumber]

  1. Frost, B. R.; Frost, C. D. (2014). Essentials of Igneous and Metamorphic Petrology. Cambridge University Press.