Dilasi wektu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Sajeroning téyori rélativitas, dilasi wektu iku prabédan wektu antara wektu sing wis lumiwat antaraning ring prastawa sing diukur déning pamirsa sing obahé béda utawa ana sadhuwuring massa sing gaya gravitasiné séjé.

Prastawa iki dudu amarga déné luputé jam utawa faktor teknis liyané, nanging iku pancèn watek dhasar saka ruang wektu sing diterangaké sajeroning téyori rélativitas.