Dilasi wektu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Sajeroning téyori rélativitas, dilasi wektu iku prabédan wektu antara wektu sing wis lumiwat antaraning ring prastawa sing diukur déning pamirsa sing obahé béda utawa ana sadhuwuring massa sing gaya gravitasiné séjé.

Prastawa iki dudu amarga déné luputé jam utawa faktor teknis liyané, nanging iku pancèn watek dhasar saka ruang wektu sing diterangaké sajeroning téyori rélativitas.