Tentara Bayaran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Tentara bayaran utawa mercenaries, uga populèr minangka soldier of fortune iku tentara sing maju tempur lan nyerang sajeroning sawijining pertempuran amarga dibayar, lan racaké kanthi sethithik rasa pakurmatan marang idéologi, kabangsan utawa paham pulitik. (is a soldier who figts, or engages in warfare primarily for money, usually with little regard for ideological, national or political considerations).

Munculé tentara bayaran lumrahé amarga anané konflik-konflik mliginé ing nagara donya katelu sing lumrahé tansah ana sajeroning masalah pulitik, kakuwasan, sumber lan kapentingan ékonomi, sarta masalah agama lan ètnis, saéngga para panguwasa utawa pihak pihak sing magepokan njaluk bantuan nagara-nagara liya mliginé nagara-nagara maju. Saliyané iku anané kapentingan winadi saka nagara maju utawa nagara adikuasa uga operasi-operasi intelijen saéngga dikenal kanthi istilah perang kotor.

Uga delengen[besut | besut sumber]