Tentara Bayaran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Tentara bayaran utawa mercenaries, uga populèr minangka soldier of fortune iku tentara sing maju tempur lan nyerang jroning sawijining pertempuran amarga dibayar, lan biasané kanthi sethithik rasa pakurmatan marang idéologi, kabangsan utawa paham pulitik. (is a soldier who figts, or engages in warfare primarily for money, usually with little regard for ideological, national or political considerations).

Munculé tentara bayaran umumé amarga anané konflik-konflik utamané ing nagara donya katelu sing umumé tansah ana jroning masalah pulitik, kakuwasan, sumber lan kapentingan ékonomi, sarta masalah agama lan ètnis, saéngga para panguwasa utawa pihak pihak sing magepokan njaluk bantuan nagara-nagara liya utamané nagara-nagara maju. Saliyané iku anané kapentingan winadi saka nagara maju utawa nagara adikuasa uga operasi-operasi intelijen saéngga dikenal kanthi istilah perang kotor.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tentara_Bayaran&oldid=974442"