Tentara Bayaran

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Tentara bayaran utawa mercenaries, uga populèr minangka soldier of fortune iku tentara sing maju tempur lan nyerang jroning sawijining pertempuran amarga dibayar, lan biasané kanthi sethithik rasa pakurmatan marang idéologi, kabangsan utawa paham pulitik. (is a soldier who figts, or engages in warfare primarily for money, usually with little regard for ideological, national or political considerations).

Munculé tentara bayaran umumé amarga anané konflik-konflik utamané ing negara donya katelu sing umumé tansah ana jroning masalah pulitik, kakuwasan, sumber lan kapentingan ekonomi, sarta masalah agama lan ètnis, saéngga para panguwasa utawa pihak pihak sing magepokan njaluk bantuan negara-negara liya utamané negara-negara maju. Saliyané kuwi anané kapentingan winadi saka negara maju utawa negara adikuasa uga operasi-operasi intelijen saéngga dikenal kanthi istilah perang kotor.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tentara_Bayaran&oldid=821550"