Provinsi San Luis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
San Luis
Provinsi
Gendéra San Luis
Gendéra
Location of San Luis
Pamaréntahan
 • Gubernur Alberto Rodríguez Saá
 • Senator Liliana Negre de Alonso, Adolfo Rodríguez Saá, Daniel Pérsico
Cacah jiwa (2001) 367.933
 • Kapadhetan 4,8/km2 (120/sq mi)
Dhémonim Puntano
Kodhe ISO 3166 AR
Sana jaringan http://www.sanluis.gov.ar

San Luis (pangucap cara Spanyol: [san ˈlwis]) ya iku sawijining provinsi ing Argentina kang manggon ing kulon tengah nagara iku. Provinsi iki wewatesan ing iring lor karo La Rioja, ing iring kulon karo Córdoba, ing kidul karo Provinsi La Pampa, ing kulon karo Mendoza lan ing wétan segara karo San Juan.

Sajarah[besut | besut sumber]

Wewengkon provinsi San Luis tau dianggo déning warna-warna kelompok ètnis pribumi, kaya ta: bebrayan Michilingüe, Calchaquíe, Ranquele, Puelche, lan Oehuenche.

Pamérangan administratif[besut | besut sumber]

Pamérangan administratif provinsi San Luis lan kutha krajané

La provincia se encuentra dividida en 9 departamentos:

Kutha-kutha wigati[besut | besut sumber]

Panggènan-panggènan liya:

Wisata[besut | besut sumber]

  • Santa Rosa de Conlara
  • Taman Nasional Sierra de las Quijadas
  • Sierra de Comechingones (en Merlo)
  • Daerah perlindungan Flora dan Fauna
  • Embalse Potrero de los Funes
  • Valle de Conlara
  • Merlo
  • San José del Morro
  • La Toma
  • Quines
  • Lujan
  • San Francisco del Monte de Oro
  • Nogoli
  • Villa de La Quebrada
  • San Luis (kutha krajan)
  • El Volcán
  • La Florida
  • El Trapiche
  • Balde
  • Carpintería

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Provinces of Argentina