Interpol

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Disambig.svg
Kanggé kagunan sanès saking ', mangga mriksani [[]].

International Criminal Police Organization (Indonésia:Organisasi Pulisi Kriminalitas Internasional) , utawa luwih dikenal kanthi jeneng telegraf listriké, Interpol, iku organisasi sing dibentuk kanggo kordinasi kerjasama antar kapulisèn ing saindhenging donya. Interpol dibentuk taun 1923 kanthi jeneng International Criminal Police Commission (Indonésia:Komisi Pulisi Kriminalitas Internasional), banjur owah ing taun 1956. Organisasi iki béda karo International Police (Indonésia:Pulisi Internasional), sing fungsiné kanggo ngayahi tugas-tugas kapulisèn ing nagara sing pinuju perang.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Interpol&oldid=1002553"