Interpol

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Disambig variants icon.svg
Kanggé kagunan sanès saking ', mangga mriksani [[]].

International Criminal Police Organization (Indonésia:Organisasi Pulisi Kriminalitas Internasional) , utawa kondhang kanthi jeneng telegraf listriké, Interpol, iku organisasi sing diwangun kanggo kordinasi kerjasama antar kapulisèn ing saindhenging donya. Interpol diwangun taun 1923 kanthi jeneng International Criminal Police Commission (Indonésia:Komisi Pulisi Kriminalitas Internasional), banjur owah ing taun 1956. Organisasi iki béda karo International Police (Indonésia:Pulisi Internasional), sing fungsiné kanggo ngayahi tugas-tugas kapulisèn ing nagara sing pinuju perang.