Kulawarga basa Romanika

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
(Dilih saka Basa Roman)

Basa Roman iku sawijining kulawarga basa saka rumpun basa Indo-Éropah. Basa Roman iki turunan saka Basa Latin sing saiki dipituturaké ing sabagéyan gedhé Éropah kidul, Amérika Tengah lan Kidul lan tlatah-tlatah liyané ing Donya. Basa-basa sing kalebu basa Roman iku: basa Spanyol, basa Portugis, basa Prancis, basa Italia, basa Rumania, basa Katalan lan liya-liyané. Cacahé penutur kurang luwih ana 800 yuta jiwa.