Basa Katala

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Basa Katalan)
Basa Katala, Basa València
Català, Valencià
Asal  Spanyol
 Prancis
 Italia
 Andorra
Laladan Ing Spanyol:
Kapuloan Baleares, Katalonia, Valencia, Aragon (ing La Franja), Murcia (ing Carche).
Ing Prancis:
Pyrénées-Orientales (Katalonia Lor).
Ing Italia (Sardinia):
Kutha Alghero.
Ing Andorra.
Panyatur asli
9,9 yuta (tanpa surya)
Indo-Éropah
Status resmi
Basa resmi ing
Ing Spanyol:
Catalonia, Negara pérangan Valencia, Kapuloan Balears.
Ing Andorra.
Diatur déning Institut d'Estudis Catalans
Acadèmia Valenciana de la Llengua
Kodhe basa
ISO 639-1 ca
ISO 639-2 cat
ISO 639-3 Either:
cat – Catalan
cat – Valencian
Domini lingüístic català.png

Basa Katala (català) iku sawijining basa Roman sing dipituturaké kira-kira déning sakiwa-tengené 12 yuta jiwa. Basa iki ya iku basa resmi Andorra lan basa resmi, bebarengan karo basa Spanyol, ing Katalonia (Catalunya), Valencia (País Valencià), Kapuloan Baleares lan kutha ing Pulo Sardinia Alghero (l'Alguer). Basa iki uga dipocapaké ing sapérangan Aragon lan Murcia, Rousillon (Rosselló) ing Prancis kidul, senajan ora duwé status resmi.

Basa ing Valencia iku ditepungi minangka Basa Valencia, senajan sapérangan panuturé nulak minangka basa kapisah. Akèh-akèhé linguis ndeleng basa iki minangka varian basa Katalan.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wiktionary-logo.svg
Pirsani informasi ngenani Basa Katala ing KamusWiki.