Basa Katala

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
(Dilih saka Basa Katalan)
Basa Katala, Basa València
Català, Valencià
Asal Flag of Spain Spanyol
Flag of Prancis Prancis
Flag of Italia Italia
Flag of Andorra Andorra
Tlatah Ing Spanyol:
Kapuloan Baleares, Katalonia, Valencia, Aragon (ing La Franja), Murcia (ing Carche).
Ing Prancis:
Pyrénées-Orientales (Katalonia Lor).
Ing Italia (Sardinia):
Kutha Alghero.
Ing Andorra.
Panyatur asli
9,9 yuta (tanpa surya)
Indo-Éropah
Status resmi
Basa resmi ing
Ing Spanyol:
Catalonia, Negara bagéyan Valencia, Kapuloan Balears.
Ing Andorra.
Diundhangaké déning Institut d'Estudis Catalans
Acadèmia Valenciana de la Llengua
Sandi basa
ISO 639-1 ca
ISO 639-2 cat
ISO 639-3 Either:
cat – Catalan
cat – Valencian
Domini lingüístic català.png

Basa Katala (català) iku sawijining basa Roman sing dipituturaké kira-kira déning sakiwa-tengené 12 yuta jiwa. Basa iki ya iku basa resmi Andorra lan basa resmi, bebarengan karo basa Spanyol, ing Katalonia (Catalunya), Valencia (País Valencià), Kapuloan Baleares lan kutha ing Pulo Sardinia Alghero (l'Alguer). Basa iki uga dipocapaké ing sebagéyan Aragon lan Murcia, Rousillon (Rosselló) ing Prancis kidul, senajan ora duwé status resmi.

Basa ing Valencia iku ditepungi minangka Basa Valencia, senajan sapérangan panuturé nulak minangka basa kapisah. Akèh-akèhé linguis ndeleng basa iki minangka varian basa Katalan.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wiktionary-logo-en.png
Pirsani informasi ngenani Basa Katala ing KamusWiki.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basa_Katala&oldid=1050618"