Basa Katalan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Katala, Valencian
Català, Valencià
Dianggo ing Flag of Spain Spanyol
Flag of Prancis Prancis
Flag of Italia Italia
Flag of Andorra Andorra
Dhaérah Ing Spanyol:
Kapuloan Balears, Katalonia, Valencia, Aragon (ing La Franja), Murcia (ing Carche).
Ing Prancis:
Pyrénées-Orientales (Katalonia Lor).
Ing Italia (Sardinia):
Kutha Alghero.
Ing Andorra.
Cacahing penutur 9,9 yuta
Peringkat 93
Rumpun basa
Status resmi
Basa resmi ing Ing Spanyol:
Catalonia, Negara bagéyan Valencia, Kapuloan Balears.
Ing Andorra.
Diatur déning Institut d'Estudis Catalans
Acadèmia Valenciana de la Llengua
Kodhe-kodhe basa
ISO 639-1 ca
ISO 639-2 cat
ISO 639-3 either:
Cithakan:ISO639-3Documentation – Catalan
Cithakan:ISO639-3Documentation – Valencian
Domini lingüístic català.png

Cithakan:Catalan-speaking world

Basa Katalan (català) iku sawijining basa Roman sing dipituturaké kira-kira déning 12 yuta jiwa. Basa iki arupa basa resmi Andorra lan basa resmi, bebarengan karo basa Spanyol, ing Katalonia (Catalunya), Valencia (País Valencià), Kapuloan Balears lan kutha ing Pulo Sardinia Alghero (l'Alguer). Basa iki uga dipocapaké ing sebagéyan Aragon lan Murcia, Rousillon (Rosselló) ing Prancis kidul, senajan ora duwé status resmi.

Basa ing Valencia ditepungi minangka Basa Valencia, senajan sapérangan panuturé nulak minangka basa kapisah. Akèh-akèhé linguis ndeleng basa iki minangka varian basa Katalan.


Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Wiktionary-logo-en.png
Pirsani informasi ngenani Basa Katalan ing KamusWiki.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basa_Katalan&oldid=833801"