Jéndral

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Jéndral kuwi salah siji pangkat jroning katentaraan. Ing Tentara Nasional Indonesia (TNI), pangkat Jéndral dipigunakaké déning TNI Angkatan Dharat lan dilambangké nganggo gambar lintang (bintang). Jéndral bisa ateges saklompok pangkat-pangkat kang ngandhut tembung 'jéndral' kang disebut uga perwira tinggi, utawa bisa uga ateges salah siji pangkat saka klompok pangkat-pangkat kasebut kang dilambangaké déning 4 bintang.

Tataran kapangkatan[sunting | sunting sumber]

Cacahing bintang kang ana jroning tandha pangkat nuduhaké tataran jènderal kasebut.

bintang jeneng pangkat padanan jroning Bhs Inggris tandha pangkat
bintang siji Brigadir Jènderal Brigadier General Iconbrigjen.gif
bintang loro Mayor Jènderal Major General Iconmayjen.gif
bintang telu Lètnan Jènderal Lieutenant General Iconletjen.gif
bintang papat Jènderal General Iconjenderal.gif
bintang lima Jènderal Besar General of the Army

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jéndral&oldid=813631"