Grand Casablanca

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Grand Casablanca ya iku siji saka nembelas region ing Maroko kanthi padunung kang paling akèh ing Maroko. Dunungé ana ing lor-kuloné Maroko. Jembar wewengkon 1.615 km² kanthi padunung cacahé 3.631.061 jiwa (sensus 2004). Kutha krajané ya iku Casablanca.

Region iki wewatesan karo region Rabat-Salé-Zemmour-Zaer ing sisih lor, region Doukkala-Abda ing kidul, region Chaouia-Ouardigha ing sisih wétanlan Samudra Atlantik ing sisih kulon.

Gubernur Grand Casablanca ya iku Mohammed Kabbaj.