Grand Casablanca

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Grand Casablanca ya iku siji saka nembelas region ing Maroko kanthi sing ndunungi kang paling akèh ing Maroko. Dunungé ana ing lor-kuloné Maroko. Jembar wewengkon 1.615 km² kanthi sing ndunungi cacahé 3.631.061 jiwa (sensus 2004). Kutha krajané ya iku Casablanca.

Region iki wewatesan karo region Rabat-Salé-Zemmour-Zaer ing sisih lor, region Doukkala-Abda ing kidul, region Chaouia-Ouardigha ing sisih wétanlan Samudra Atlantik ing sisih kulon.

Gubernur Grand Casablanca ya iku Mohammed Kabbaj.