Féderasi Mikronésia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Mikronesia)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Federated States of Micronesia
Lambang nagara Féderasi Mikronésia
Gendéra Lambang nagara
Sesanti: Peace Unity Liberty
(Inggris: "Bedhamèn Persatuan Kabebasan")
Antem: Patriots of Micronesia
Kutha krajanPalikir
Kutha paling gedhé Weno
Basa resmi Inggris
Papréntahan Federalisme
Kamardikan
 •  Banyu (%) bisa dihiraukan
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2005 108.105 (179)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$0,27 miliar (186)
 •  Per kapita US$2.000 (144)
Valuta Dolar AS (USD)
Zona wektu (UTC+10)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+10)
Kodhé bèl 691
TLD Internèt .fm

Féderasi Mikronésia iku sawijiné nagara kapuloan ing Samudra Pasifik kng duwé asosiasi kanthi bébas karo Amérikah Sarékat. Dumunung ing kawasan Mikronésia ing sisih wétané Papua Nugini, nagara iki dumadi saka 607 pulo kang kapérang dadi 4 praja.

Sajarah[besut | besut sumber]

Kapuloan iki dikuwasani déning bangsa kulit putih nganti pungkasan abad ka-18. Spanyol naté ndarbèni Mikronésia minangka wewengkoné lan taun 1898 didol marang Jerman. Ana ing taun 1941 kapuloan iki direbut déning Jepang. Nagara fédherasi iki agawé pamaréntahané dhéwé taun 1979 lan lagi tanggal 3 November 1986 diakoni minangka sawijining nagara kang ndarbèni kadhaulatan.

Géografi[besut | besut sumber]

Féderasi Mikronésia minangka péranganing Kapuloan Carolina kang dawané udakara 2000 mil. Wewengkoné wujud dhataran endhèk kanthi terumbu karang lan gunung-gunung geni kang dhuwur.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]