Féderasi Mikronésia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Mikronesia)
Federated States of Micronesia
Lambang nagara Federasi Mikronesia
Gendéra Lambang nagara
Motto: Peace Unity Liberty
(Inggris: "Perdamaian Persatuan Kabebasan")
Antem: Patriots of Micronesia
Kutha krajan Palikir
Kutha paling gedhé Weno
Basa resmi Inggris
Papréntahan Federalisme
Kamardikan
 •  Banyu (%) bisa dihiraukan
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2005 108.105 (179)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$0,27 miliar (186)
 •  Per kapita US$2.000 (144)
Valuta Dolar AS (USD)
Zona wektu (UTC+10)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+10)
Kodhé bèl 691
TLD Internèt .fm

Federasi Mikronesia iku sawijiné nagara kapuloan ing Samudra Pasifik kng nduwèni asosiasi sacara bebas karo Amérika Sarékat. Dumunung ing kawasan Mikronesia ing sisih wétané Papua Nugini, nagara iki dumadi saka 607 pulo kang kapérang dadi 4 nagara bagéyan.

Sajarah[besut | besut sumber]

Kapuloan iki dikuwasani déning bangsa kulit putih nganti pungkasan abad ka-18. Spanyol naté ndarbèni Mikronesia minangka wewengkoné lan taun 1898 didol marang Jerman. Ana ing taun 1941 kapuloan iki direbut déning Jepang. Nagara federasi iki agawé pamaréntahané dhéwé taun 1979 lan lagi tanggal 3 November 1986 diakoni minangka sawijining nagara kang ndarbèni kadhaulatan.

Geografi[besut | besut sumber]

Federasi Mikronesia minangka bagéyan saka Kapuloan Carolina kang dawané udakara 2000 mil. Wewengkoné arupa dhataran endhèk kanthi terumbu karang lan gunung-gunung geni kang dhuwur.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Nagari-nagari ing Oseania
Australia | Fiji | Kiribati | Kapuloan Marshall | Negara Federasi Mikronesia | Nauru | Palau | Papua Nugini | Samoa | Selandia Anyar | Kapuloan Solomon | Tonga | Tuvalu | Vanuatu
Dependensi: Pulo Baker | Kapuloan Cook | Guam | Hawaii | Pulo Jarvis | Kaledonia Anyar | Kapuloan Mariana Lor | Atol Midway | Niue | Pulo Norfolk | Pulo Paskah | Kapuloan Pitcairn | Polinesia Perancis | Samoa Amerika | Tokelau | Pulo Wake | Wallis lan Futuna