Mikronesia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Federated States of Micronesia
Coat of arms of Federasi Mikronesia
Motto: Peace Unity Liberty
(Inggris: "Perdamaian Persatuan Kabebasan")
Lagu kabangsanPatriots of Micronesia
Ibu kutha Palikir
Largest city Weno
Basa resmi Inggris
Pamaréntahan Federalisme
Kamardikan
 -  Banyu (%) bisa dihiraukan
Pedunung
 -  2005 estimate 108.105 (179)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$0,27 miliar (186)
 -  Per capita US$2.000 (144)
Valuta Dolar AS (USD)
Zona wektu (UTC+10)
 -  Summer (DST)  (UTC+10)
Kodhe tilpun 691
Internet TLD .fm

Federasi Mikronesia kuwi sawijiné negara kapuloan ing Samudra Pasifik kng nduwèni asosiasi sacara bebas karo Amérika Sarékat. Dumunung ing kawasan Mikronesia ing sisih wétané Papua Nugini, negara iki dumadi saka 607 pulo kang kapérang dadi 4 negara bagéyan.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Kapuloan iki dikuwasani déning bangsa kulit putih nganti pungkasan abad ka-18. Spanyol naté ndarbèni Mikronesia minangka wilayahé lan taun 1898 didol marang Jerman. Ana ing taun 1941 kapuloan iki direbut déning Jepang. Negara federasi iki agawé pamaréntahané dhéwé taun 1979 lan lagi tanggal 3 November 1986 diakoni minangka sawijining negara kang ndarbèni kadhaulatan.

Geografi[sunting | sunting sumber]

Federasi Mikronesia minangka bagéyan saka Kapuloan Carolina kang dawané udakara 2000 mil. Wilayahé arupa dhataran endhèk kanthi terumbu karang lan gunung-gunung geni kang dhuwur.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mikronesia&oldid=816079"