Féderasi Mikronésia

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
(Dilih saka Mikronesia)
Federated States of Micronesia
Coat of arms of Federasi Mikronesia
Motto: Peace Unity Liberty
(Inggris: "Perdamaian Persatuan Kabebasan")
Lagu kabangsanPatriots of Micronesia
Ibu kutha Palikir
Largest city Weno
Basa resmi Inggris
Pamaréntahan Federalisme
Kamardikan
 -  Banyu (%) bisa dihiraukan
Pedunung
 -  2005 estimate 108.105 (179)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$0,27 miliar (186)
 -  Per capita US$2.000 (144)
Valuta Dolar AS (USD)
Zona wektu (UTC+10)
 -  Summer (DST)  (UTC+10)
Kodhe tilpun 691
Internet TLD .fm

Federasi Mikronesia iku sawijiné nagara kapuloan ing Samudra Pasifik kng nduwèni asosiasi sacara bebas karo Amérika Sarékat. Dumunung ing kawasan Mikronesia ing sisih wétané Papua Nugini, nagara iki dumadi saka 607 pulo kang kapérang dadi 4 nagara bagéyan.

Sajarah[besut | besut sumber]

Kapuloan iki dikuwasani déning bangsa kulit putih nganti pungkasan abad ka-18. Spanyol naté ndarbèni Mikronesia minangka wewengkoné lan taun 1898 didol marang Jerman. Ana ing taun 1941 kapuloan iki direbut déning Jepang. Nagara federasi iki agawé pamaréntahané dhéwé taun 1979 lan lagi tanggal 3 November 1986 diakoni minangka sawijining nagara kang ndarbèni kadhaulatan.

Geografi[besut | besut sumber]

Federasi Mikronesia minangka bagéyan saka Kapuloan Carolina kang dawané udakara 2000 mil. Wewengkoné arupa dhataran endhèk kanthi terumbu karang lan gunung-gunung geni kang dhuwur.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]