Terumbu karang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Simbiosis mutualisme alga karo terumbu karang ing pulau Endenbury.
Terumbu Karang ing Kepulauan Seribu

Terumbu karang yaiku sakumpulan kéwan karang kang nduwèni simbiosis karo jinising tanduran alga kang sinebut zooxanhellae.[1]

Bentuké kéwan karang aneh, kaya watu lan nduweni werna lan bentuk maneka rupa. Kéwan iki sinebut polip, yaiku kéwan pambentuk utama terumbu karang kang ngasilaké zat kapur. Polip-polip iki nganti ewonan taun anggone mbentuk terumbu karang.

Manfaat terumbu karang[sunting | sunting sumber]

Ing konteks ekonomi, terumbu karang nduweni manfaat kang kaperang dadi rong golongan, yaiku manfaat berkelanjutan lan manfaat kang ora berkelanjutan.[2]

MANFAAT BERKELANJUTAN[sunting | sunting sumber]

  • Perikanan lepas pantai

Pirang-pirang sumberdaya iwak pelagis (tuladhane Scombridae, Exocoetidae,Carangidae, Charcharinidae) manut marang ekosistem terumbu karang yaiku minangka panggonan memijah, nggedekake anak, lan mangan.

  • Perikanan terumbu

Patang klompok sumberdaya ikan terumbu kang wigati tumrap nelayan:

  1. Iwak. tuladhane Muraenidae, Serranidae, Holocentridae, Lutjanidae, lsp
  2. Avertebrata, tuladhane Gastropoda, Bivalva, Krustasea, Cephalopoda,Ekhinodermata, Coelenterata.
  3. Reptil, tuladhane ula laut lan penyu.
  4. Makrofita, tuladhane alga lan lamun.

Manfaat ora Berkelanjutan[sunting | sunting sumber]

  1. Aktivitas ekstratif
  2. Perikanan kanthi metode destruktif
  3. Pangumpulan organisme terumbu
  4. Perdagangan biota ornamental
  5. Pambangunan pesisir

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)lablink.or.id diundhuh tanggal 22 Mei 2012
  2. ^ (id)scribd.com diundhuh tanggal 22 Mei 2012

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Terumbu_karang&oldid=833579"