Pèdherasi Mikronésia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Federated States of Micronesia
Cihnabrawit: Peace Unity Liberty
(Inggris: "Bedhamèn Persatuan Kabebasan")
Gunagita: Patriots of Micronesia
Dunungpenering Féderasi Mikronésia
KuthagaraPalikir
BrehakuthaWeno
JawatbasaInggris
PapréntahanFederalisme
Kamardikan
• Banyu (%)
bisa dihiraukan
Population
• Pikira-kira 2005
108.105 (179)
• Cacahjiwa -
-
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$0,27 miliar (186)
• Saben wong
US$2.000 (144)
ArtacihnaDolar AS (USD)
Laladan wektuUTC+10
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC+10
Durawadasandi691
Nagarasandigreha.fm

Féderasi Mikronésia iku sawijiné nagara kapuloan ing Samudra Pasifik kng duwé asosiasi kanthi bébas karo Amérika Sarékat. Dumunung ing kawasan Mikronésia ing sisih wétané Papua Nugini, nagara iki dumadi saka 607 pulo kang kapérang dadi 4 praja.

Sajarah[besut | besut sumber]

Kapuloan iki dikuwasani déning bangsa kulit putih nganti pungkasan abad ka-18. Spanyol naté ndarbèni Mikronésia minangka wewengkoné lan taun 1898 didol marang Jerman. Ana ing taun 1941 kapuloan iki direbut déning Jepang. Nagara fédherasi iki agawé pamaréntahané dhéwé taun 1979 lan lagi tanggal 3 November 1986 diakoni minangka sawijining nagara kang ndarbèni kadhaulatan.

Géografi[besut | besut sumber]

Féderasi Mikronésia minangka péranganing Kapuloan Carolina kang dawané udakara 2000 mil. Wewengkoné wujud dhataran endhèk kanthi terumbu karang lan gunung-gunung geni kang dhuwur.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]