Pasisir Gadhing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Panté Gadhing)
République de Côte d'Ivoire
Gendéra Lambang nagara
Motto: Unité, Discipline et travail
(Prancis: "Persatuan, Dispilin lan Kerja Keras")
Antem: L'Abidjanaise
Kutha krajan Yamoussoukro (resmi)
Abidjan (de facto)
Kutha paling gedhé Abidjan
Basa resmi Prancis
Papréntahan Républik
Kamardikan
 •  Banyu (%) 1,4%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 19.924.269 (57)
 •  Cacah sirah 1998 15.366.672
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$26,57 miliar (98)
 •  Per kapita US$1.436 (162)
Valuta Franc CFA (XOF)
Kodhé bèl 225
TLD Internèt .ci

Pasisir Gadhing (utawa Côte d'Ivoire) iku nagara ing Afrika Kulon kang wewatesan karo Liberia, Guinea, Mali, Burkina Faso, lan Ghana ing sisih kulon, lor lan wétan sarta karo Lempongan Guinea ing sisih kidul. Minangka salah siji nagara paling makmur ing wewengkon tropis Afrika Kulon, perkembangan ekonominé wis dikikis déning kekacauan pulitik kang ditimbulaké déning korupsi lan panulakan reformasi.

Jeneng nagara iki asring diterjemahké jroning manéka basa, contoné Ivory Coast jroning basa Inggris, Elfenbeinküste jroning basa Jerman lan Costa de Marfil jroning basa Spanyol. Ana ing wulan Oktober 1985 pamaréntah Côte d'Ivoire nyuwun supaya nagara iki disebut kaya ngono ing kabèh basa. Miturut hukum nasional Côte d'Ivoire, jeneng nagara iki ora olèh diterjemahaké saka basa Perancis. Mesthi waé, hukum iku mung lumaku jroning nagara iku dhéwé.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Pasisir Gading


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pasisir_Gadhing&oldid=1055508"