Pasisir Gadhing

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
(Dilih saka Panté Gadhing)
République de Côte d'Ivoire
Motto: Unité, Discipline et travail
(Prancis: "Persatuan, Dispilin lan Kerja Keras")
Lagu kabangsanL'Abidjanaise
Ibu kutha Yamoussoukro (resmi)
Abidjan (de facto)
Largest city Abidjan
Basa resmi Prancis
Pamaréntahan Républik
Kamardikan
 -  Banyu (%) 1,4%
Pedunung
 -  2006 estimate 19.924.269 (57)
 -  1998 census 15.366.672
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$26,57 miliar (98)
 -  Per capita US$1.436 (162)
Valuta Franc CFA (XOF)
Kodhe tilpun 225
Internet TLD .ci

Pasisir Gadhing (utawa Côte d'Ivoire) iku nagara ing Afrika Kulon kang wewatesan karo Liberia, Guinea, Mali, Burkina Faso, lan Ghana ing sisih kulon, lor lan wétan sarta karo Lempongan Guinea ing sisih kidul. Minangka salah siji nagara paling makmur ing wewengkon tropis Afrika Kulon, perkembangan ekonominé wis dikikis déning kekacauan pulitik kang ditimbulaké déning korupsi lan panulakan reformasi.

Jeneng nagara iki asring diterjemahké jroning manéka basa, contoné Ivory Coast jroning basa Inggris, Elfenbeinküste jroning basa Jerman lan Costa de Marfil jroning basa Spanyol. Ana ing wulan Oktober 1985 pamaréntah Côte d'Ivoire nyuwun supaya nagara iki disebut kaya ngono ing kabèh basa. Miturut hukum nasional Côte d'Ivoire, jeneng nagara iki ora olèh diterjemahaké saka basa Perancis. Mesthi waé, hukum iku mung lumaku jroning nagara iku dhéwé.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pasisir_Gadhing&oldid=1055508"