Viking

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kapal Viking

Viking inggih punika suku bangsa saking Skandinavia ingkang nggadhahi padamelan minangka bakul, tani, lan ingkang paling misuwur inggih punika dados perompak (asring sanget dipunlaksanakaksen nalika boten kasil anggénipun dol-tinumbas]], ingkang ing antawisipun taun 800 lan 1050 njarah, nguwaosi lan dol-tinumbas ing pesisir, lèpèn lan pulo ing Éropah[1] lan pesisir lor wétanipun Amérika Lèr, sarta wewengkon sisih wétanipun Éropah ngantos dumugi Rusia lan Konstantinopel. Tiyang viking nyebat dhiri piyambakipun mawi tetembungan Norsemen (tiyang lèr]], lan sumber-sumber utami saking Rusia lan Bizantium nyebat viking kanthi tetembungan Varangian.[2] Tiyang Skandinavia modern ngantos sapunika nyebat viking kaanthi tetembungan nordbor (tiyang lèr).[2]

Leif Eriksson, ingkang wonten ing saga Islandia dipunpratelakaken minangka katurunan trah pangarsanipun Viking Norwegia ingkang damel perkampungan ingkang sepisanan ing Greenland watawis taun 985, kadosiun dados tiyang ingkang kapisan ingkang manggihi Amerika watawis taun 1000.[3] Perkampungan ingkang dipundamel kadosipun inggih punika ing L'Anse aux Meadows, inggih punika ing Newfoundland lan Labrador, Kanada.[3]

Tetembungan Abad Viking sampun dipunanggé kanggé nyebat periode sajarah Skandinavia saking taun 800 ngantos 1066, inggih punika nalika tilar donyanipun Harald III Sigurdsson.[4]

Pranala Njawi[besut | besut sumber]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (en)Viking dipunundhuh tanggal 10 September 2011)
  2. ^ a b (en)Rurik as a Viking, or Varangian dipunundhuh tanggal 10 September 2011)
  3. ^ a b (en)The Complete Idiot's Guide to American History By Alan Axelrod; p. 8 ISBN 0-02-864464-6
  4. ^ (en)The Vikings from the Norway dipunundhuh tanggal 10 September 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Viking&oldid=1089861"