Kroasia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Croatia)
Républika Hrvatska
Pitakaning Kroasia
Flag
Coat of arms of Kroasia
Coat of arms
Motto: 
Anthem: Lijepa naša domovino
Location of Kroasia
Capital
and largest city
Zagreb
Official languagesKroasia
Demonym(s)Croat, Croatian
GovernmentRépublik demokratis
Cithakan:Infobox country/multirow
Kemerdekaan
• Water (%)
1.09
Population
• 2009 estimate
4.489.409[1] (ke-122)
• 2001 census
4.437.460[2]
• Density
81/km2 (209.8/sq mi) (ke-115)
GDP (PPP)2009 estimate
• Total
$78.539 billion[3]
• Per capita
$17.703[3]
GDP (nominal)2009 estimate
• Total
$63.188 juta[3]
• Per capita
$14.243[3]
Gini (2008)29
low
HDI (2007)0.871[4]
Error: Invalid HDI value · ke-45
CurrencyKuna (HRK)
Time zoneUTC+1 (CET)
• Summer (DST)
UTC+2 (CEST)
Driving sidekanan
Calling code385
Internet TLD.hr

Kroasia iku nagara ing banawa Éropa kang tlatahé awujud tapel jaran kang dumunung ana ing tapel wates déning Segara Tengah ing sisih Kidul, Éropa Tengah ing sisih lor lan Balkan ing tenggara. Kutha krajané yaiku Zagreb. Sajeroning sajarah, nagara iki wujud nagara rèpublik kanggo Rèpublik Sosialis Federal Yugoslavia. Nagara iki uga misahake lan wis duwé kamardhikaan ing 1991 uga dadi salah sijiné kandidat sak anggota Uni Éropa.Sing ndunungi cacahé kira-kira ana 4,5 yuta jiwa. Kutha krajané iku Zagreb. Nagara iki sempalan saka Yugoslavia.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Croatia". The World Factbook. CIA. Dibukak ing 2009-10-13.
  2. Frucht, Richard C. (2005). Eastern Europe: An Introduction to the People, Lands, and Culture. p. 415. ABC-CLIO. ISBN 1-57607-800-0.
  3. a b c d "Croatia". International Monetary Fund. Dibukak ing 2010-04-21.
  4. "Human Development Report 2009". United Nations. Retrieved 13 October 2009.

Cithakan:Éropa

.