Lempongan Bothnia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Barkas:Scandhinavia M2002074 lrg.jpg
Lempongan Bothnia dunungè Laut Baltik ing antarané Swèdhen lan Finlandia. Bisa didelok yèn akèh es sasuwéné mangsa dingin.

Lempongan Bothnia (Basa Finlandia: Pohjanlahti) dunungè ana ing Laut Baltik ing antarané Swèdhen lan Finlandia. Manawa ana ing peta,kaya lengen ing pérangan lore Laut Baltik. Lempongan iki antarané pasisir kulon Finlandia lan pasisir wétané Swèdhen. Ing sisih kidule watesan langsung karo Kepuloan Âland,Laut Âland.

Jeneng[besut | besut sumber]

Tembung Bothnia ya iku tembung sing di-Latinisasi saka tembung asli Swèdhen "Botten" utawa "Bottenviken" sing artinè "jurang" utawa "lempongan". Saka tembung iku tuwuh tembung "Bottenviken" sing tegesé "lempongan-lempongan".

Rivers[besut | besut sumber]

Cities[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Cithakan:Pratélan segara