Nokia

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Toko Nokia ing Würzburg, Jerman

Nokia iku produsén piranti télékomunikasi kang gedhé ing donya lan kalebu prusahaan kang gedhé ing Finlandia.[1] Kantor pusate manggon ing kutha Espoo, Finlandia.[1] Nokia misuwur amarga prodhuk-prodhuk tlepon genggam.[1] Nokia nggawe telpon genggam utawa hp kanggo kabeh pasar lan protokol utama kalebu GSM, CDMA, lan W-CDMA (UMTS).[1] Ana uga kang ngarani NOKIA asalé saka jeneng komunitas kang manggon ing kali Emakoski ing Finlandia kidul.[2] Sajroné dadi penguwasa pasar ponsel kang paling gedhé sadonya, Nokia uga tau ngalami pacoban.[1] Nokia iku dijupuk saka jeneng kali Nokianvirta kang mili saka kutha Nokia ing region Pirkanmaa.[1] Sadurungé nggawé piranti telekomunikasi, Nokia uga tau nggawé ban, sepatu boot, tivi, lan prodhuk umum liyane.[1] Tune Nokia kang sepisanan iku digawé karo Fransisco Tarrega.[1] Dheweké iku komposer Spanyol lan gitaris nalika periode Romantic.[1] Nada dering nalika nampa sms kang ana ing ponsel Nokia sejatiné ya iku kode morse kanggo SMS.[1] Istilah GSM kang sepisanan digawé lumantar jaringan kang disuplai Nokia nalika taun 1991 ing Helsinki.[1] Nalika iku dadi wektu kang sepisanan kanggoné perdana menteri Helsinki kang jenengé Harri Holkeri nganggo ponsel Nokia.[1]Alat penganalisa detak ya iku perangkat elektronik kang sepisanan digawé Nokia nalika taun 1962.[1] Mobira Talkman iku ponsel Nokia kang sepisanan kang digawé nalika taun 1984.[1] Nalika iku regané kurang luwih 4500 euro.[1] Dené ponsel layar sentuh kang digawé nokia kang sepisanan ya iku Nokia 7710 kang digawé nalika taun 2004.[1] Nokia 1100 dadi ponsel kang paling laris nalika sasi Mei 2001.[1] Ponsel Nokia N Series kang sepisanan digawé kanthi bareng-bareng ya iku Nokia N70, N90, dan N91.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r (id)suaramerdeka.com(dipunundhuh tanggal 12 Agustus 2011)
  2. ^ (id)lintasberita.com(dipunundhuh tanggal 12 Agustus 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nokia&oldid=972011"