Mette Frederiksen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Mette Frederiksen
20190614 Folkemodet Bornholm Mette Frederiksen Socialdemokratiet 0285 (48063468172) (cropped).jpg
Mahamantri Dhenemarken
Wiwit linggih
27 Juni 2019
RatuMargrethe II
Kang sadurungéLars Løkke Rasmussen
Pimpinan Socialdemokratiet
Wiwit linggih
28 Juni 2015
WakilFrank Jensen
Mogens Jensen
Kang sadurungéHelle Thorning-Schmidt
Pemimpin Oposisi
Linggih
28 Juni 2015 – 27 Juni 2019
RatuMargrethe II
MahamantriLars Løkke Rasmussen
Kang sadurungéLars Løkke Rasmussen
Kang sawiséLars Løkke Rasmussen
Mantri Kehakiman
Linggih
10 Oktober 2014 – 28 Juni 2015
MahamantriHelle Thorning-Schmidt
Kang sadurungéKaren Hækkerup
Kang sawiséSøren Pind
Mantri Tenaga Kerja
Linggih
3 Oktober 2011 – 10 Oktober 2014
MahamantriHelle Thorning-Schmidt
Kang sadurungéInger Støjberg
Kang sawiséHenrik Dam Kristensen
Anggota Folketinget
dapil Kabupaten Kopenhagen
Wiwit linggih
20 November 2001
Rerincèn dhiri
Lair (1977-11-19) 19 Novèmber 1977 (umur 44)
Aalborg, Dhenemarken
Parté pulitikSocialdemokratiet
SisihanErik Harr (o. 2003; bercerai 2014)
Anak2
WiyataUniversitas Aalborg

Mette Frederiksen (pangucap basa Dhenemarken: [mɛdə fʁɛðʁɛgsən]; lair 19 Novèmber 1977; umur 44 taun) yaiku pulitikus Dhenemarken sing saiki ngejabat minangka Mahamantri Dhenemarken sawise Juni 2019 lan uga minangka Pimpinan Socialdemokratiet sawise Juni 2015. Ia menika wadon kapindho sing megang jabatan mahamantri lan uga mahamatri paling enom ing sajarah Dhenemarken.[1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Denmark's youngest prime minister to lead new government". Deutsche Welle. 25 Juni 2019. Dibukak ing 27 Juni 2019.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

  • URL ora tinemu. Tulung isinen URL ing kéné utawa tambahen siji ing Wikidata.
Kalungguhan pulitik
Kang sadurungé
Lars Løkke Rasmussen
Mahamantri Dhenemarken
2019–saiki
Isih njabat
Kalungguhan parté pulitik
Kang sadurungé
Helle Thorning-Schmidt
Pimpinan Socialdemokratiet
2015–saiki
Isih njabat