Basa Bélarus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Basa Bélarus (ing basa Bélarus беларуская мова, BGN/PCGN: byelaruskaya mova, Ngèlmiah: belaruskaja mova, łac.: biełaruskaja mova), iku basané bangsa Bélarus. Basa iki ya iku salah sijiné basa resmi ing Bélarus. Basa iki katulis mawa aksara Sirilik. Sanadyan basa iki basa resmi ing Bélarus, sapérangan gedhé sing ndunungi luwih akêh nganggo basa Rusia. Basa Bélarus iki kalebu rumpun basa Slavik Wétan lan isih cedhak karo basa Ukraina lan Rusia.