Vladimir Putin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Vladimir Putin
Владимир Путин
Vladimir Putin (2017-07-08).jpg
Présidhèn Rusia
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
7 Mèi 2012
Wasir Viktor Zubkov
Dmitry Medvedev
Kadhisiki Dmitry Medvedev
Lungguh
7 Mèi 2000 – 7 Mèi 2008
Wasir Mikhail Kasyanov
Viktor Khristenko
Mikhail Fradkov
Viktor Zubkov
Kadhisiki Boris Yeltsin
Kagantèni Dmitry Medvedev
Perdana Menteri Rusia
Lungguh
8 Mèi 2008 – 7 Mèi 2012
Présidhèn Dmitry Medvedev
Wakil Igor Shuvalov
Kadhisiki Viktor Zubkov
Kagantèni Viktor Zubkov
Lungguh
9 Agustus 1999 – 7 Mèi 2000
Présidhèn Boris Yeltsin
Viktor Khristenko
Mikhail Kasyanov
Kadhisiki Sergei Stepashin
Kagantèni Mikhail Kasyanov
Ketua Rusia Bersatu
Lungguh
1 Januari 2008 – 30 Mèi 2012
Kadhisiki Boris Gryzlov
Kagantèni Dmitry Medvedev
Direktur Badan Keamanan Federal
Lungguh
25 Juli 1998 – 29 Maret 1999
Présidhèn Boris Yeltsin
Kadhisiki Nikolay Kovalyov
Kagantèni Nikolay Patrushev
Rerincèn priangga
Lair Vladimir Vladimirovich Putin
(1952-10-07) 7 Oktober 1952 (umur 64)
Leningrad, Uni Soviet
(sekarang St. Petersburg, Rusia)
Parté pulitik Parté Komunis Uni Soviet (sebelum 1991)
Rumah Kita-Rusia (1995–1999)
Kesatuan (1999–2001)
Independen (1991–1995 dan 2001–2008)
Rusia Bersatu (2008–sekarang)
Sisihan Lyudmila Aleksandrovna
Anak Mariya
Yekaterina
Almamater Universitas Negeri Leningrad
Agama Kristen Ortodoks
Pangaji Orden of Honour.png
Tandha tangan
Sana jaringan Situs web resmi Vladimir Putin
Jasa militèr
Kasetyan  Uni Soviet
Cawang KGB
Taun leladi 1975–1991
Pangkat Kolonel
Vladimir Putin
Vladimir Putin
Vladimir Putin

Vladimir Putin (Влади́мир Влади́мирович Пу́тин) punika Présidhèn Rusia wiwit taun 2000 ngantos taun 2008. Lajeng ing taun 2012 Putin kapilih malih dados présidhèn. Piyambakipun lair ing Leningrad ing tanggal 7 Oktober 1952. Sadèrèngipun dados Présidhèn Rusia, Putin naté nyambut damel kanggé KGB lajeng FSB, dines intelijèn Rusia. Piyambakipun ugi naté dados pangacara. Piyambakipun ugi anggota Gréja Ortodoks Rusia. Vladimir Putin punika émah-émah saha gadhah kalih putra.

Biografi[besut | besut sumber]

Vladimir Vladimirovich Putin lair ing tanggal 7 Oktober 1952 ing St Petersburg kang nalika mangsa iku misuwur kanthi sebatan nama Leningrad. Panjenengané dadi anak tunggal karana kaloro saduluré tilar donya ing mangsa isih cilik, kapisanan nalika lair lan yang kaloro dipteri. Vladimir ngakoni pamaréntahan Komunis, Panjenengané uga baptis lan di dasarake kapercayan Greja Ortodoks. Ing mangsa enom panjenengané, asring diparapi Putka. Bapak, Vladimir Spiridonovich Putin, njabat dadai karyawan borongan ing sawijining pabrik lan tilar donya ing sasi Agustus 1999. Lan biyung Maria Ivanovna Putina, tilar donya 6 sasi sadurungé

Putin baud dhateng ing basa Jerman.