Gréja Ortodoks Ruslan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Greja Ortodoks Ruslan
(Patriark Moskwa)
Cathedral of Christ the Saviour 3.jpg
SingkatanROC
KlasifikasiOrtodoks Wetan
OrientasiOrtodoksi Ruslan
Naskah agamaSeptuaginta, Prajanjian Anyar
TeologiTeologi Ortodoks Wetan
Struktur organisasiEpiskopal
Pemerintahan gerejaSinode Suci Greja Ortodoks Ruslan
StrukturKomuni
Uskup AgungPatriark Kirill saka Moskwa
Kependetaan40.514 pendeta penuh waktu, termasuk 35.677 penatua dan 4.837 diakon[1]
AsosiasiDewan Greja-Greja Sakdonya[2]
Kantor pusatBiara Danilov, Moskwa, Ruslan
55°42′40″N 37°37′45″E / 55.71111°N 37.62917°E / 55.71111; 37.62917Koordhinat: 55°42′40″N 37°37′45″E / 55.71111°N 37.62917°E / 55.71111; 37.62917
PendiriSanto Vladimir sing Agung Rasul andreas[3][a]
Ngadek988
Rus' Kiev
Pethal
Anggota110 yuta (95 yuta ing Ruslan, total 15 yuta ing greja-greja otonom sing kahubung[6][7][8][9]
Nama lainGreja Ruslan
Patriarkat Moskow
Situs webpatriarchia.ru

Greja Ortodoks Ruslan utawa Patriark Moskwa (Ruslan: Русская Православная Церковь (Russkaya Pravoslavnaya Tserkov), atau Московский Патриархат (Moskovskiy Patriarkhat) (banjur kuwi ngarah menyang jeneng rasmi liyane[10]), Поместная Российская Православная Церковь (Pomestnaya Rossiyskaya Pravoslavnaya Tserkov) sadurunge pambentukan institusi anyar ing 1943, uga diarani minangka Greja Kristen Ortodoks Ruslan, yaiku lembaga Kekristenan sing menika otokefali Greja Ortodoks ing ngisor yurisdiksi patriark Moskow. Greja kasebut ana ing persekutuan bebarengan karo Greja Ortodoks Wetan liyane.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Внутренняя жизнь и внешняя деятельность Русской Православной Церкви с 2009 года по 2019 год".
  2. Russian Orthodox Church at World Council of Churches
  3. Voronov, Theodore (13 October 2001). "The Baptism of Russia and Its Significance for Today". orthodox.clara.net. Diarsip saka sing asli ing 18 April 2007. Dibukak ing 12 July 2007.
  4. Damick, Andrew S. "Life of the Apostle Andrew". chrysostom.org. Diarsip saka sing asli ing 27 July 2007. Dibukak ing 12 July 2007.
  5. Voronov, Theodore (13 October 2001). "The Baptism of Ukraine and Its Significance for Today". orthodox.clara.net. Diarsip saka sing asli ing 18 April 2007. Dibukak ing 12 July 2007.
  6. "Religions in Russia: a New Framework". www.pravmir.com. Diarsip saka sing asli ing 25 December 2012. Dibukak ing 25 December 2012.
  7. "Number of Orthodox Church Members Shrinking in Russia, Islam on the Rise - Poll". www.pravmir.com. Diarsip saka sing asli ing 30 May 2013. Dibukak ing 25 December 2012.
  8. "Russian Orthodox Church | History & Facts". Encyclopedia Britannica (ing basa Inggris).
  9. Brien, Joanne O.; Palmer, Martin (2007). The Atlas of Religion (ing basa Inggris). Univ of California Press. kc. 22. ISBN 978-0-520-24917-2.
  10. ROC Statute, Chapter I, § 2

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Ortodoks Rusia sumber dan literatur

Cithakan:Gereja Ortodoks Timur-stub Cithakan:Ortodoks

Cithakan:Katolik-stub

Cithakan:Rusia-stub Cithakan:Spanyol-stub
Masalah sitiran: Tenger <ref> ana tumrap golongan aran "lower-alpha", nanging tenger <references group="lower-alpha"/> sing magepokan ora ana, utawa </ref> panutup ora ana