Kirill saka Moskwa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kirill
Patriark Moskwa lan kabeh wong Ruslan
Patriarch Kirill I of Moscow 03 (cropped).jpg
Kirill I, Patriark Mokswa lan Kabeh Rus
GréjaGreja Ortodoks Ruslan
SinggasanaMoskow
Dilantik1 Februari 2009
Term endedPetahana
SadurungéAleksi II
Ordo
Penobatan7 April 1969
Penahbisan14 Maret 1976
dening Nikodim (Rotov)
Detil pribadhi
Jeneng lairVladimir Mikhailovich Gundyayev
Lair (1946-11-20) 20 Novèmber 1946 (umur 75)
Leningrad, Uni Soviet

Kirill (Rusia: Кирилл, jeneng sekuler Vladimir Mikhailovich Gundyayev, Rusia: Владимир Михайлович Гундяев; lair 20 Novèmber 1946; umur 75 taun) yaiku biskop Ortodoks Ruslan. Ia dadi Patriark Moskwa lan kabeh wong Ruslan lan Primat Greja Ortodoks Ruslan ing 1 Februari 2009.

Sadurunge dadi Patriark, Kirill menika biskop agung (banjur kuwi Metropolitan) Smolensk lan Kaliningrad ing wiwit 26 Desember 1984; lan uga Ketuwa Departemen Greja Ortodoks Ruslan kanggo Hubungan Jaba Greja lan anggota permanen Sinode Suci ing wiwit November 1989.

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:S-rel
Kang sadurungé
Aleksi II
Patriark Moskwa lan kabeh wong Ruslan
2009–saiki
Isih njabat

Cithakan:Persondata