Ortodoks

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Tembung ortodoks wujud siji tembung majemuk lan asalé saka rong tembung basa Yunani: oρθός, orthos ("bener") lan δόξα, dokein ("pikiran", "ajaran" utawa "pendhapat"). Ortodoksi sajeroning siji ajaran agama tegesé ya iku "ajaran kang bener", nanging lumrahé iki ditegesaké minangka "ajaran kang lawas", "ajaran kang kuna" utawa "ajaran kang fundamèntalis".

Uga delengen[besut | besut sumber]