Kabupatèn Bulungan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Bulungan
Lambang Kabupatèn Bulungan

Lambang Kabupatèn Bulungan
300px

Peta lokasi Kabupatèn Bulungan
Koordinat : 2°06'05" - 3°45'10" LU
116°20'45" - 118°00'00" BT
Motto:
Provinsi Kalimantan Lor
Kutha krajan Tanjung Selor
Jembar {{{luas}}}
Pedunung  
 · Cacahé {{{penduduk}}}
 · Kapadhetan {{{kepadatan}}} jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan {{{kecamatan}}}
 · Désa/kelurahan {{{kelurahan}}}
Dhasar hukum {{{dasar hukum}}}
Tanggal 12 Oktober 1960
Dina dadi {{{hari jadi}}}
{{{kepala daerah}}} {{{nama kepala daerah}}}
Kodhe area telepon 0552
APBD
DAU {{{dau}}}
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: http://www.bulungan.go.id/

Air terjun Idaman, salah siji objèk wisata favorit ing Bulungan sing bisa ditempuh watara 45 menit saka kutha Tanjung Selor.

Kabupatèn Bulungan (biyèn: Kabupatèn Bulongan) iku Kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Lor, Indonésia. Kutha krajan Kabupatèn iki dumunung ing Tanjung Selor.

Sajarah[besut | besut sumber]

Jeneng Bulungan asal saka sawijining Kasultanan sing tau ana ing laladan kasebut ya iku Kasultanan Bulungan sing manggon ing Tanjung Palas. Wiwit taun 1999, Kabupatèn iki wis dimekaraké dadi telu Kabupatèn lan siji kutha ya iku Kabupatèn Bulungan, Kabupatèn Malinau, Kabupatèn Nunukan lan Kutha Tarakan.

Rujukan[besut | besut sumber]