Kabupatèn Bulungan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kabupatèn Bulungan
Lambang Kabupatèn Bulungan
Lambang {{{nama}}}
Moto: Merudung Pebatun de Bawananta
Basa Bulungan: silih bahu-membahu antara lapisan masarakat kanggo nggawa Kabupatèn Bulungan menyang kaanan sing luwih apik


Barkas:Lokasi Kalimantan Timur Kabupatèn Bulungan.svg
Peta lokasi {{{nama}}} di Kalimantan Lor
Koordinat: 2°06'05"-3°45'10" LU
116°20'45"-118°00'00" BT
Propinsi Kalimantan Lor
Tanggal peresmian 12 Oktober 1960
Pamaréntahan
Luas {{{luas}}}
Gunggung cacah jiwa
 - Total {{{penduduk}}}
 - Kepadatan {{{kepadatan}}}
Démografi
 - Kode area telepon 0552
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web http://www.bulungan.go.id/
Air terjun Idaman, salah siji objèk wisata favorit ing Bulungan sing bisa ditempuh watara 45 menit saka kutha Tanjung Selor.

Kabupatèn Bulungan (biyèn: Kabupatèn Bulongan) iku Kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Lor, Indonésia. Kutha krajan Kabupatèn iki dumunung ing Tanjung Selor.

Sajarah[besut | besut sumber]

Jeneng Bulungan asal saka sawijining Kasultanan sing tau ana ing laladan mau yaiku Kasultanan Bulungan sing manggon ing Tanjung Palas. Wiwit taun 1999, Kabupatèn iki wis dimekaraké dadi telu Kabupatèn lan siji kutha yaiku Kabupatèn Bulungan, Kabupatèn Malinau, Kabupatèn Nunukan lan Kutha Tarakan.

Rujukan[besut | besut sumber]