Kabupatèn Malinau

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Kabupatèn Malinau
Lambang Kabupatèn Malinau

Lambang Kabupatèn Malinau
300px

Peta lokasi Kabupatèn Malinau
Koordinat : 114°35'22 – 116°50'55 BT dan 1°21'36 – 4°10'55 LU
Motto: Intimung
tegesé : Indah, Tertib, Makmur lan Unggul
Provinsi Kalimantan Lor
Kutha krajan Kota Malinau
Jembar 42.620,70 km²
Pedunung  
 · Cacahé 62.423 jiwa (2010)
 · Kapadhetan 1,31 jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan {{{kecamatan}}}
 · Désa/kelurahan {{{kelurahan}}}
Dhasar hukum UU No. 47 Tahun 1999
Tanggal
Dina dadi {{{hari jadi}}}
{{{kepala daerah}}} {{{nama kepala daerah}}}
Kodhe area telepon 0553
APBD {{{apbd}}}
DAU
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: http://www.malinaukab.go.id/

Kabupatèn Malinau iku kabupatèn ing Propinsi Kalimantan Lor, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Kutha Malinau. Kabupatèn Malinau uga sering disebut Bumi Intimung. Ing kabupatèn iki ana Taman Nasional Kayan Mentarang sing jembaré 1.360.050,00 ha.

Suku bangsa[sunting | besut sumber]

Ana lima suku ing Malinau, ya iku:

  1. Suku Tidung
  2. Suku Kenyah
  3. Suku Burusu
  4. Lun Bawang/Lun Dayeh
  5. Suku Tagal

Gunung-gunung ing Kabupatèn Malinau[sunting | besut sumber]

Ing kabupatèn iki ana sawetara gunung gedhé sing kagabung jroning rangkéan pagunungan Iban, ya iku:

  1. Gunung Makita (2053 meter)
  2. Gunung Latuk (1850 meter)
  3. Gunung Batutikung (1804 meter)
  4. Gunung Legatemu (1801 meter)
  5. Gunung Kelambit (1775 meter)
  6. Gunung Kalung (1724 meter)
  7. Gunung Bekayan (1599 meter)
  8. Gunung Batutiban (1565 meter)

Referensi[sunting | besut sumber]

Sumber[sunting | besut sumber]

Deleng uga[sunting | besut sumber]

Pranala jaba[sunting | besut sumber]