Kabupatèn Kutai Kulon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
{{{jeneng}}}
Lambang Kabupaten Kutai Barat.tif
Lambang Kabupatèn Kutai Kulon
Semboyan: Tanaa Purai Ngeriman
tegesé: Tanah Subur Makmur Melimpah Ruah


Lokasi Kalimantan Timur Kabupaten Kutai Barat.svg
Peta lokasi Kabupatèn Kutai Kulon di Kalimantan Wétan
Koordinat:
Propinsi Kalimantan Wétan
Hari jadi 5 November[1]
Tanggal peresmian 4 Oktober 1999
Pamaréntahan
Luas 33.052 km²
Gunggung cacah jiwa
 - Total 147.161 jiwa (2004)
 - Kepadatan 4,12
Démografi
 - Kode area telepon 0545
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
 - Flora resmi Anggrek ireng
Situs web http://www.kubarkab.go.id/

Kabupatèn Kutai Kulon iku kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Wétan, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn ini dumunung ing Sendawar. Kabupatèn iki jembaré 33.052 km² kanthi kang ndunungi 136.161 jiwa.

Bupati wektu iki dijabat déning Ismael Thomas, SH., M.Si., lan wakil bupati dijabat déning H. Didik Effendi, S.Sos., M.Si..

Profil[besut | besut sumber]

Kabupatèn Kutai Kulon minangka Kabupatèn anyar asil pamekaran Kabupatèn Kutai kang diwangun dhedhasar UU No. 47 Taun 1999. Sacara géografis Kutai Kulon dumunung antarané 113045’05”-116031’19” BT lan 1031’35”-1010’16” LS.

Wates-watesé ya iku:

ing sisih lor karo: Kabupatèn Malinau lan Praja Sarawak, Malaysia
ing sisih kidul karo: Kabupatèn Paser
ing sisih kulon karo: Provinsi Kalimantan Tengah lan Provinsi Kalimantan Kulon
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Kutai Kartanagara

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]