Kabupatèn Berau

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
{{{nama}}}
Lambang Kabupatèn Berau
Lambang {{{nama}}}
Moto: Sanggam
artiné: Sehat, Anggun, Gairah, Aman, lan Manusiawi


300px
Peta lokasi {{{nama}}} di Kalimantan Wétan
Koordinat:
Propinsi Kalimantan Wétan
Pamaréntahan
Luas {{{luas}}}
Gunggung cacah jiwa
 - Total {{{penduduk}}}
 - Kepadatan {{{kepadatan}}}
Démografi
 - Kode area telepon 0554
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web www.berau.go.id

Kabupatèn Berau iku kabupatèn ing provinsi Kalimantan Wétan. Ibu kutha kabupatèn iki dumunung ing Tanjung Redeb, Berau. Kabupatèn iki jembaré 32.700 km² kanthi sing ndunungi watara 75.000 jiwa.

Objek wisata sing ana ing Kabupatèn Berau antarané:

  1. Taman Laut Pulo Derawan
  2. Taman Buru Batu Putih ing Kacamatan Talisayan
  3. Bekas Pura Gunung Tabur
  4. Karaton Sambaliung
  5. Makam Raja-Raja Gunung Tabur ing pinggir Kali Berau lan Kali Kelay

Pranala njaba[besut | besut sumber]