Kampung (Papua)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pamérangan administratif Indonésia
Pancasila
Tingkat Provinsi

Provinsi
Dhaérah KhususDhaérah Istimewa

Tingkat Kabupatèn/Kutha

KabupatènKutha
Kabupatèn administrasi
Kutha administrasi

Tingkat Kecamatan

KecamatanDistrik

Tingkat Kelurahan/Désa

KelurahanDésa
NagariKampungGampong

Delengen uga

BanjarDusun
LingkunganPedhukuhan
Rukun Warga
Rukun Tetangga

sunting
Disambig.svg
Artikel iki ngenani kampung ing Papua. Kanggo pangertèn liya, pirsani kampung

Kampung iku pamérangan wewengkon administratif ing Provinsi Papua, Indonésia ing sangisoré dhistrik. Istilah "Kampung" nggantèkaké "désa", sing sadurungé digunakaké ing Papua, kaya déné ing provinsi-provinsi liya ing Indonésia. Panetepan iki sarujuk karo Undhang-undhang Nomer 21 Taun 2001 bab Otonomi Khusus kanggo Provinsi Papua.

Kampung minangka kasatuan masarakat hukum sing duwé wates-wates wewengkon sing duwé wewenang ngatur lan ngurus kapentingan masarakat ing papan mau, miturut asal-usul lan adat istiadat sing diakoni lan dikurmati sajeroning sistem Pamaréntahan Nagara Kesatuan Républik Indonésia.

Kampung dudu bawahan kacamatan, amarga kacamatan minangka péranganing perangkat laladan kabupatèn/kutha, lan Kampung dudu péranganing perangkat laladan.