Las Vegas, Nevada

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Kutha Las Vegas
Kutha
Flag of Kutha Las Vegas
Flag
Official seal of Kutha Las Vegas
Seal
Nickname(s): "Kutha krajan Hiburan Dunia",
"Kota Dosa"
Panggonan Las Vegas ing Kabupatèn Clark, Nevada
Panggonan Las Vegas ing Kabupatèn Clark, Nevada
Coordinates: Cithakan:Country abbreviation 36°10′30″N 115°08′11″W / 36.17500°L 115.13639°W / 36.17500; 115.13639
Nagara Amérika Sarékat
Nagara bagian Nevada
County Clark County
Government
 • Type Dhéwan-pengelola
 • Walikutha Oscar B. Goodman (D)
 • Pengelola Kota Douglas Selby
Area
 • Kutha 131,3 sq mi (340,0 km2)
 • Land 131,2 sq mi (339,8 km2)
 • Water 0,1 sq mi (0,16 km2)
Elevation 2.001 ft (610 m)
Population (2008)[1][2]
 • Kutha 558.383
 • Density 4.154/sq mi (1.604/km2)
 • Urban 1.314.356
 • Metro 1.865.746
  (ka-28 ing AS)
Time zone PST (UTC-8)
 • Summer (DST) PDT (UTC-7)
Area code(s) 702
Kode FIPS 32-40000
ID GNIS 0847388
Website City of Las Vegas Nevada

Las Vegas (uniné /lɑs ˈveɪgəs/); iku kutha paling padhet ing nagara bagéyan Nevada, kutha krajan Clark County, lan kutha resor gedhé misuwur sacara internasional babagan indhustri main, panggonan blanja, lan hiburan. Las Vegas, dijuluki Kutha krajan Hiburan Donya, sing kawentar amarga akèh résor kasinoné lan hiburan sajinis. Sawijining kutha pensiunan lan kulawarga, Las Vegas dadi kutha paling padhet ka- ing Amérika Sarékat, miturut Biro Sensus AS ana 558.383 jiwa ing taun 2008.[3] Déné padunung wewengkon metropolitan Las Vegas ing taun 2008 ana 1.865.746 jiwa.

Geografi dan iklim[besut | besut sumber]

Las Vegas dumunung ing tlatah gersang ing Clark County. Lingkungan saubengé didominasi déning tanduran ara-ara lan kauripan liar, lan wewengkon iki uga rawan banjir bandhang. Kuth iki dumunung ing lembah kali lan pagunungan sing dikubengi déning pagunungan gersang.

Iklim[besut | besut sumber]

Iklim Las Vegas arupa iklim ara-ara gersang (Klasifikasi iklim Koppen BWh) kaya Ara-ara Mojave, dunungé kutha iki. Kutha iki antuk cahya srengéngé sadawaning taun lan nduwèni rata-rata 300 dina cerah saben taun, lan sethithik udan.

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Las Vegas nduwèni sawetara kutha kembar, kaya sing ditetepaké Sister Cities International:

Rujukan[besut | besut sumber]

Cithakan:Reflist2

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Temokna informasi luwih akèh ing Las Vegas kanthi nggolèki ing proyèk kagandhèng Wikipedia
Wiktionary-logo-en.png Dictionary definitions saka Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Textbooks saka Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Quotations saka Wikiquote
Wikisource-logo.svg Source texts saka Wikisource
Commons-logo.svg Images and media saka Commons
Wikinews-logo.svg News stories saka Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Learning resources saka Wikiversity

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Las Vegas, Nevada ing Wikivoyage

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Cithakan:Nagara bagéyan Nevada