Las Vegas, Nevada

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kutha Las Vegas
Kutha
Flag of Kutha Las Vegas
Flag
Official seal of Kutha Las Vegas
Seal
Nickname(s): "Kutha krajan Hiburan Dunia",
"Kota Dosa"
Panggonan Las Vegas ing Kabupatèn Clark, Nevada
Panggonan Las Vegas ing Kabupatèn Clark, Nevada
Nagara Amérika Sarékat
Praja Nevada
County Clark County
Pepréntahan
 • Jinis Dhéwan-pengelola
 • Walikutha Oscar B. Goodman (D)
 • Pengelola Kota Douglas Selby
Laladan
 • Kutha 131,3 sq mi (340,0 km2)
 • Land 131,2 sq mi (339,8 km2)
 • Water 0,1 sq mi (0,16 km2)
Élevasi 2.001 ft (610 m)
Cacah warga (2008)[1][2]
 • Kutha 558.383
 • Pepadhet 4.154/sq mi (1.604/km2)
 • Urban 1.314.356
 • Metro 1.865.746
  (angka 28 ing AS)
Zona wektu PST (UTC-8)
 • Usum panas (DST) PDT (UTC-7)
Kodhe laladan 702
Kode FIPS 32-40000
ID GNIS 0847388
Situs wèb City of Las Vegas Nevada

Las Vegas (uniné /lɑs ˈveɪgəs/); iku kutha paling padhet ing praja Nevada, kutha krajan Clark County, lan kutha resor gedhé misuwur kanthi internasional babagan indhustri main, panggonan blanja, lan panglipur. Las Vegas, dijuluki Kutha krajan Hiburan Donya, sing kawentar amarga akèh résor kasinoné lan panglipur sajinis. Sawijining kutha pensiunan lan kulawarga, Las Vegas dadi kutha paling padhet angka ing Amérika Sarékat, miturut Biro Sensus AS ana 558.383 jiwa ing taun 2008.[3] Déné sing ndunungi wewengkon metropolitan Las Vegas ing taun 2008 ana 1.865.746 jiwa.

Géografi dan iklim[besut | besut sumber]

Las Vegas dumunung ing tlatah gersang ing Clark County. Lingkungan saubengé didominasi déning tanduran ara-ara lan kauripan alasan, lan wewengkon iki uga rawan banjir bandhang. Kuth iki dumunung ing lembah kali lan pagunungan sing dikubengi déning pagunungan gersang.

Iklim[besut | besut sumber]

Iklim Las Vegas arupa iklim ara-ara gersang (Klasifikasi iklim Koppen BWh) kaya Ara-ara Mojave, dunungé kutha iki. Kutha iki antuk cahya srengéngé sadawaning taun lan duwé rata-rata 300 dina cerah saben taun, lan sethithik udan.

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Las Vegas nduwèni sawetara kutha kembar, kaya sing ditetepaké Sister Cities International:

Rujukan[besut | besut sumber]

Cithakan:Reflist2

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikiplesir duwé panuntun plesir ngenani Las Vegas.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Cithakan:Praja Nevada