Ansan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ansan
안산시
Kutha spésifik
Trankripsi Basa Koréa
 • Hangul
 • Hanja
 • Éjaan Latin kang Kasempurnakaké Ansan-si
 • McCune-Reischauer Ansan-shi
Ansan City Hall.jpg
Official logo of Ansan
Emblem of Ansan
Location in South Korea
Location in South Korea
Koordhinat: 37°19′0″N 126°50′0″E / 37.31667°N 126.83333°E / 37.31667; 126.83333Koordhinat: 37°19′0″N 126°50′0″E / 37.31667°N 126.83333°E / 37.31667; 126.83333
Nagara  Koréa Kidul
Wewengkon Sudogwon
Pamérangan administratif 2 gu, 25 dong
Laladan
 • Gunggung 149,39 km2 (5,768 sq mi)
Élepasi 9 m (30 ft)
Cacah warga (31 Juli 2016)
 • Gunggung 693.546
 • Pepadhet 46/km2 (120/sq mi)
 • Dhialèk Seoul
Kodhe pos 425020-426910
Kodhe laladan (+82) 31
Manuk Chinese egret[1]
Kembang Rose
Wit Ginkgo
Situs wèb www.iansan.net

Ansan punika satunggaling kutha wonten ing Provinsi Gyeonggi, Korea Kidul. Mapan wonten ing kidul Seoul, lan pérangan saking Wewengkon Ibukota Nasional Seoul. Antawisipun Ansan kaliyan Seoul punika kagayut déning rel sarana Seoul Subway Jalur 4.

Ansan mapan wonten ing pantai Segara Kuning (kanthi lokal punika dipunsebat Segara Kulon), wonten ing 37°19′N 126°50′E / 37.317°N 126.833°E / 37.317; 126.833. Pérangan saking manéka pulo Segara Kuning mapan ing watesipun. Ingkang paling ageng lan paling kondhang inggih punika Pulau Daebu.

Sapérangan insitusi pandidikan inggil punika mapan wonten ing Ansan. Kalebet Perguruan Tinggi Ansan, Perguruan Teknologi Ansan, Institut Seni Seoul, lan kampus Universitas Hanyang.

Kutha punika dados tuan rumah kanggé klub bal-balan Ansan Hallelujah kanggé Liga Nasional.

Sajarah modhèren[besut | besut sumber]

Wonten ing taun 1986, sapérangan kutha wonten ing kabupatèn Hwaseong dipunlebetaken lan kutha Ansan punika dipundamel. Samenika wonten kalih distrik amargi populasi Ansan punika langkung saking 500.000 jiwa.[2] Wulan Novèmber taun2002, distrik Danwon punika kapérang dados 13 dong lan distrik Sangnok dados 11 dong.

Transportasi[besut | besut sumber]

Rel[besut | besut sumber]

(Gunpo) ← BanwolSangnoksuHanyang Univ. at AnsanJungangGojanGongdanAnsan → (Siheung)

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Dhistrik administratif[besut | besut sumber]

Pirsani ugi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Symbol". Ansan-si. Dijupuk 2016-10-04. 
  2. Provisional changes including Guri city and 11 cities and counties and permission of modification naming Naju.(1985.12.28.) from Constitution of the Republic of Korea


Pranala njawi[besut | besut sumber]

Cithakan:Gyeonggi


Cithakan:Koréa Kidul-geo-stub