Ansan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ansan
안산시
Kutha spésifik
Trankripsi Basa Koréa
 • Hangul
 • Hanja
 • Éjaan Latin kang KasempurnakakéAnsan-si
 • McCune-ReischauerAnsan-shi
Ansan City Hall.jpg
Official logo of Ansan
Emblem of Ansan
Location in South Korea
Location in South Korea
Koordhinat: 37°19′0″N 126°50′0″E / 37.31667°N 126.83333°E / 37.31667; 126.83333Koordhinat: 37°19′0″N 126°50′0″E / 37.31667°N 126.83333°E / 37.31667; 126.83333
Nagara Koréa Kidul
WewengkonSudogwon
Pamérangan administratif2 gu, 25 dong
Laladan
 • Gunggung149,39 km2 (5,768 sq mi)
Élepasi9 m (30 ft)
Cacah warga (31 Juli 2016)
 • Gunggung693.546
 • Pepadhet46/km2 (120/sq mi)
 • DhialèkSeoul
Kodhe pos425020-426910
Kodhe laladan(+82) 31
ManukChinese egret[1]
KembangRose
WitGinkgo
Situs wèbwww.iansan.net

Ansan punika satunggaling kutha wonten ing Provinsi Gyeonggi, Korea Kidul. Mapan wonten ing kidul Seoul, lan pérangan saking Wewengkon Ibukota Nasional Seoul. Antawisipun Ansan kaliyan Seoul punika kagayut déning rel sarana Seoul Subway Jalur 4.

Ansan mapan wonten ing pantai Segara Kuning (kanthi lokal punika dipunsebat Segara Kulon), wonten ing 37°19′N 126°50′E / 37.317°N 126.833°E / 37.317; 126.833. Pérangan saking manéka pulo Segara Kuning mapan ing watesipun. Ingkang paling ageng lan paling kondhang inggih punika Pulau Daebu.

Sapérangan insitusi pandidikan inggil punika mapan wonten ing Ansan. Kalebet Perguruan Tinggi Ansan, Perguruan Teknologi Ansan, Institut Seni Seoul, lan kampus Universitas Hanyang.

Kutha punika dados tuan rumah kanggé klub bal-balan Ansan Hallelujah kanggé Liga Nasional.

Sajarah modhèren[besut | besut sumber]

Wonten ing taun 1986, sapérangan kutha wonten ing kabupatèn Hwaseong dipunlebetaken lan kutha Ansan punika dipundamel. Samenika wonten kalih distrik amargi populasi Ansan punika langkung saking 500.000 jiwa.[2] Wulan Novèmber taun2002, distrik Danwon punika kapérang dados 13 dong lan distrik Sangnok dados 11 dong.

Transportasi[besut | besut sumber]

Rel[besut | besut sumber]

(Gunpo) ← BanwolSangnoksuHanyang Univ. at AnsanJungangGojanGongdanAnsan → (Siheung)

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Dhistrik administratif[besut | besut sumber]

Pirsani ugi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Symbol". Ansan-si. Retrieved 2016-10-04.
  2. Provisional changes including Guri city and 11 cities and counties and permission of modification naming Naju.(1985.12.28.) from Constitution of the Republic of Korea

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Cithakan:Gyeonggi


Cithakan:Koréa Kidul-geo-stub