September 2009

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Prastawa[besut | besut sumber]

30 September-Wonten lindhu 7,6-7,9 SR ing tlatah Sumatra Kulon, nanging boten potènsi tsunami. Karaos ngantos sapulo Sumatra, Malaysia, lan Singapura. (sumber)

30-Lindhu ingkang dumados ing Samoa ndamel kawontenan gelombang tsunami ingkang mejahi sakedhikipun 100 jiwa tiwas. (sumber)

21-Acara open house lan pangaduman sembako ing griyanipun Gubernur DKI Jakarta Fauzi Bowo dados ndamel gendra lan mbekta kurban tatu-tatu. (sumber)

20-Chris John tetep dados juwara donya kelas bulu WBA sasampunipun mimpang kanthi kamenangan angka mutlak saking Rocky Juarez (sumber)

Kupat Lebaran
Kupat Lebaran

19-Departemen Agama netepaken Dinten Riyaya Idul Fitri 1 Syawal 1430 H dhawah dinten Ngaat, 20 September 2009. (sumber)

17-Pulisi Républik Indonésia mejahi téroris 4 jiwa ing sacelaking kitha Surakarta. Salah satunggaling téroris ingkang pejah dipunkinten Noordin Top, téroris asal Malaysia. (sumber)

14-Patrick Swayze, satunggiling bintang filem Amérika Sarékat ingkang misuwur déning filem Dirty Dancing, tilar donya mawi yuswa 57 warsa. (sumber)

13-Film Israèl Lebanon saged mimpangaken fèstival filem ing Venezia ingkang kaping 66. Film punika kaanggep kontrovèrsial ing nagaranipun piyambak awit ngritik perang. (sumber)

7-Pesawat Nomad CN 22 No. P837 dhawah ing Bulungan Kalimantan Wétan. Sekawan panumpangipun tiwas, lan gangsal cidra awrat. (sumber)

3-Giancarlo Fisichella wusananipun resmi dipuntarik déning tim Ferrari saking tim Force India dados pembalap Ferrari ngantos pungkasan mangsa Formula 1 2009. (sumber)

2-Lindhu kakiyatan 7,3 SR ngguncang Jawi Kilèn lan karaos dumugi Bali, Yogyakarta, lan Jakarta. Punjer lindhu dunungipun watawis 142 km sisih kidul-kilèn kitha Tasikmalaya. (sumber)

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Dasawarsa September Taun :
1900-an 1900 1901 1902 1903 1904 1905 906 1907 1908 1909
1910-an 1910 1911 1912 1913 1914 1915 1916 1917 1918 1919
1920-an 1920 1921 1922 1923 1924 1925 1926 1927 1928 1929
1930-an 1930 1931 1932 1933 1934 1935 1936 1937 1938 1939
1940-an 1940 1941 1942 1943 1944 1945 1946 1947 1948 1949
1950-an 1950 1951 1952 1953 1954 1955 1956 1957 1958 1959
1960-an 1960 1961 1962 1963 1964 1965 1966 1967 1968 1969
1970-an 1970 1971 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979
1980-an 1980 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989
1990-an 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999
2000-an 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009
2010-an 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019
2010-an 2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029