Oktober 2009

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
< Oktober 2009 >
M S S R K J S
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Kalender Setaun

Prastawa[besut | besut sumber]

30 - Badan pengatur Internet, ICANN, ngidinaken nami domain nganggé karakter non-latin kados ta aksara Arab, Cinten, lan abjad sanèsipun wonten ing salebeting pasamuan taunan ing Seoul. (sumber)

27 - Israèl mandhegaken pasokan toya dhumateng Palestina. (sumber)

25 - Sebastien Loeb nyathet sajarah dados juwara donya kaping enem maturut-turut wonten ing ajang WRC. raga.kompas.com/read/xml/2009/10/25/23281646/loeb.juara.donya.lagi (sumber)

Valentino Rossi 2007 Oct.jpg

25 - Valentino Rossi (foto) mesthèkaken gelar Juwara Donya MotoGP 2009. (sumber)

24 - Sakbotenipun 5 lindhu ngguncang 5 wewengkon ing Indonésia. (sumber)

22 - Microsoft resmi ngluncuraken sistem operasi paling énggal, Windows 7. (sumber)

22 - Pelantikan para mantri Kabinèt Indonésia Bersatu II (sumber)

21 - M.R. Kambu dados walikutha Jayapura minangka garwanipun; W.W. Kambuaya dados ketua DPRD. (sumber)

20 - Pasangan Susilo Bambang Yudhoyono lan Boediono dipunlantik minangka Présidhèn lan Wakil Prèsidhen Républik Indonésia 2009 -2114. (sumber)

19 - Jenson Button lan tim Brawn GP mesthèkaken dados Juwara Donya Pembalap lan Konstruktor Formula 1 2009 sasampunipun finis ing posisi ka-5 ing GP Brasil. (sumber)

18 - Bom bunuh dhiri njeblug wonten ing satunggiling pasamuwan ing kitha Pishin, Provinsi Sistan lan Baluchistan, Iran, niwasaken sawatawis perwira tinggi. (sumber)

16 - Lindhu kanthi kakiyatan 6,4 SR kadadosan wonten ing Ujung Kilèn, Banten. Karaos dumugi ing Jakarta lan Bandung. Boten njalari tsunami. (sumber)

15 - Pakar kodhe rahasya basa Navajo saking Perang Donya II, Willard Oliver, tilar donya mawa yuswa 88 taun.(sumber)

12 - Nobel Ékonomi 2009 dipunanugerahaken dhumateng Elinor Ostrom lan Oliver E. Williamson. (sumber)

11 - Tigang jeblugan bom ngguncang kitha Ramadi ing kilèn Baghdad, Irak, niwasaken sakbotenipun 22 jiwa lan nyidrani 61 sanèsipun. (sumber)

10 - Sekawan tiyang mawi gaman lan sawatawis wadya tiwas wonten ing salebeting serangan dhumateng markas besar Angkatan Darat Pakistan ing jawi kitha Islamabad, Pakistan. (sumber)

Lokasi Turki lan Arménia
Lokasi Turki lan Arménia

10 - Turki lan Arménia bakal normalisasi gayutan diplomatik.(sumber)

9 - Qory Sandioriva asal Nanggroe Acèh Darussalam kapilih minangka Putri Indonésia 2009. (sumber)

9 - Présidèn Amérika Sarékat Barack Obama menangaken Bebungah Nobel Damai taun 2009.

8 - Aburizal Bakrie, pengusaha ingkang ugi njabat Menko Kesra, kapilih dados Ketua Umum DPP Parté Golkar ing musyawarah nasional ingkang dipunwontenaken ing Pekanbaru, Riau. (sumber)

8 - Bebungah Nobel Kasusastran 2009 dipunanugerahaken dhumateng Herta Müller. (sumber)

7 - Venkatraman Ramakrishnan (Karajan Manunggal), Ada E. Yonath (Israèl), lan Thomas A. Steitz (Amérika Sarékat) dipunanugerahi Bebungah Nobel Kimia taun 2009 saking karyanipun bab struktur lan fungsi ribosom. (sumber)

6 - Bebungah Nobel kanggé babagan Fisika dipunanugerahaken dhumateng tigang èlmuwan saking Inggris, Amérika Sarékat, lan Kanada, kanggé pangembangan tèknologi fotografi dhigital lan jaringan global serat optik. (sumber)

5 - Bebungah Nobel kanggé babagan Fisiologi dipunanugerahaken dhumateng tigang èlmuwan saking Australia lan Amérika Sarékat, kanggé panemuan lan rekayasa enzim telomerase, panjagi pérangan ujung saking kromosom. (sumber)

5 - Pembalap Formula 1 saking tim Red Bull Racing, Sebastian Vettel, njuarani GP Jepang 2009 saking posisi pole. (sumber)

3 - Maria Sharapova kasil ngrebat titel juwara wonten ing Toray Pan Pacific, sasampunipun lawan mainipun wonten babak final, Jelena Jankovic, mundur ing sèt satunggal amargi cidra. (sumber)

3 - Rio de Janeiro kapilih déning IOC minangka kitha panyelenggara Olimpiade Mangsa Panas 2016. (sumber)

2 - UNESCO netepaken bathik minangka warisan budaya Indonésia. (sumber)

2 - Marek Edelman utawi satunggiling pamimpin pambalèlan Polen nalika ing Perang Donya II, tilar donya mawa yuswa 90 warsa.

1 - Kurban Lindhu Sumatra Kulon 2009 sampun nglangkungi 529 jiwa. (sumber)(sumber)

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Dasawarsa Oktober Taun :
1900-an 1900 1901 1902 1903 1904 1905 1906 1907 1908 1909
1910-an 1910 1911 1912 1913 1914 1915 1916 1917 1918 1919
1920-an 1920 1921 1922 1923 1924 1925 1926 1927 1928 1929
1930-an 1930 1931 1932 1933 1934 1935 1936 1937 1938 1939
1940-an 1940 1941 1942 1943 1944 1945 1946 1947 1948 1949
1950-an 1950 1951 1952 1953 1954 1955 1956 1957 1958 1959
1960-an 1960 1961 1962 1963 1964 1965 1966 1967 1968 1969
1970-an 1970 1971 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979
1980-an 1980 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989
1990-an 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999
2000-an 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009
2010-an 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019
2010-an 2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029