Agustus 2009

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Prastawa[besut | besut sumber]

30 Agustus - Parté Demokratik Jepang (Minshutō) nguwaosi parlemèn Jepang, mungkasi pamaréntahan 54 taun mèh tanpi jeda Parté Demokratik Liberal (Jiyū Minshutō). (sumber)

25 - Senator AS Ted Kennedy tilar donya sasampunipun langkung saking sataun nyandhang kanker. (sumber)

24 - Stefanía Fernández asal Venezuela kapilih minangka Miss Universe 2009. (sumber)

19 - Para ngèlmuwan manggihaken landhesan dharat 'prasajarah' ingkang dipunanggé déning dhinosaurus miber.(sumber)

17 - Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono ngramèkaken pèngetan 17 Agustusan wonten ing Istana Merdeka Jakarta (sumber: Yahoo!News)

12 - Mahkamah Konstitusi nulak sedanten gugatan pasangan Mega-Prabowo lan JK-Wiranto ing pasulayan asil Pilpres 2009. Pasangan SBY-Boediono dipunpesthèkaken dados présidhèn lan wakil présidhèn kapilih 2009-2014. (sumber)

12 - Polri ngumumaken yèn jisim teroris ingkang kaprejaya wonten ing salebeting operasi Densus 88 punika Ibrohim, sanès Noordin M. Top kados ingkang dipun-kinten sadèrèngipun. (sumber)

11 - Hillary Clinton duka nalika wonten ing Kongo déning satunggaling mahasiswa ingkang nakènaken panggalihipun garwanipun. (sumber)

6 - Rendra, juru gurit ingkang misuwur kanthi tetenger Si Burung Merak, tilar donya. (sumber)

5 - Mahmoud Ahmadinejad kanthi resmi dipun-sumpah minangka Présidhèn Iran kanggé mangsa kalungguhan ingkang kaping kalih. (Press TV) (BBC)

4 - Mbah Surip, penyanyi ingkang misuwur kanthi lagu Tak Gendong, tilar donya amargi gagal jantung. (sumber)

Corazon Aquino
Corazon Aquino

1 Agustus 2009 - Mantan Présidhèn Filipina Corazon Aquino séda amargi lelara kanker usus. (sumber)

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Dasawarsa Agustus Taun :
1900-an 1900 1901 1902 1903 1904 1905 906 1907 1908 1909
1910-an 1910 1911 1912 1913 1914 1915 1916 1917 1918 1919
1920-an 1920 1921 1922 1923 1924 1925 1926 1927 1928 1929
1930-an 1930 1931 1932 1933 1934 1935 1936 1937 1938 1939
1940-an 1940 1941 1942 1943 1944 1945 1946 1947 1948 1949
1950-an 1950 1951 1952 1953 1954 1955 1956 1957 1958 1959
1960-an 1960 1961 1962 1963 1964 1965 1966 1967 1968 1969
1970-an 1970 1971 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979
1980-an 1980 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989
1990-an 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999
2000-an 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009
2010-an 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019
2010-an 2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029