Corazon Aquino

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Corazon C. Aquino
Cory Aquino during a ceremony honoring US Air Force.jpg
Presidhèn Filipina ke-11
Presidhèn ika-2 saka Républik ika-4
Presidhèn Pamerentahan Revolusioner (1986)
Presidhèn ika-1 saka Républik ika-5
Lungguh
25 Februari 1986 – 30 Juni 1992
Wakil Présidhèn Salvador Laurel(1986-1992)
Kadhisiki Ferdinand Marcos
Kagantèni Fidel V. Ramos
Rerincèn priangga
Lair (1933-01-25)Januari 25, 1933
Paniqui, Tarlac, Filipina
Pati Agustus 1, 2009(2009-08-01) (umur 76)
Kutha Makati
Parté pulitik Organisasi Dhémokratik Nasionalis Serikat (UNIDO)
Sisihan Benigno Aquino Jr.
Agama Katolik Roma
Tandha tangan

Maria Corazon Sumulong Cojuangco Aquino (lair ing Paniqui, Tarlac, Filipina , 25 Januari 1933 – pati ing Makati, 1 Agustus 2009 ing yuswa 76 taun), dikenal minangka 'Cory Aquino', iku Presiden Filipina taun 19861992. Panjenengané wanita Asia pisanan sing tampil minangka presiden wanita ing donya. Wanita iki garwa saka tokoh oposisi sing populèr, senator Benigno Aquino Jr.. Garwané kaprejaya wektu ndharat ing Papan Anggegana Internasional Manila nalika mulih menyang nagarané tanggal 21 Agustus 1983. Corazon sabanjuré difiguraké déning kalangan oposisi kanggo nentang kakuwasan otokratik sing diayahi déning Ferdinand Marcos.

Award lan prstasi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Wikisource
Wikisource basa Inggris ndarbeni kaca perkawis


Sing mengku  sadurungé:
Ferdinand E. Marcos
Presiden Filipina
1986–1992
Diganti déning:
Fidel V. Ramos
Sing mengku  sadurungé:
Deng Xiaoping
Tokoh Wanita taunan versi Time
1986
Diganti déning:
Mikhail Gorbachev


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Corazon_Aquino&oldid=1099056"