Corazon Aquino

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Corazon C. Aquino
Corazon Aquino

Presidhèn Filipina ke-11
Presidhèn ika-2 saka Républik ika-4
Presidhèn Pamerentahan Revolusioner (1986)
Presidhèn ika-1 saka Républik ika-5
Mangsa Kalenggahan
25 Februari 1986 – 30 Juni 1992
Pangageng sadurungé Ferdinand Marcos
Pengganti Fidel V. Ramos

Lair (1933-01-25)Januari 25, 1933
Paniqui, Tarlac, Filipina
Surud Agustus 1, 2009(2009-08-01) (umur 76)
Kutha Makati
Partai pulitik Organisasi Dhémokratik Nasionalis Serikat (UNIDO)
Pasangan Benigno Aquino Jr.
Agama Katolik Roma
Tapak asma Corazon Aquino's signature

Maria Corazon Sumulong Cojuangco Aquino (dipunlairaken ing Paniqui, Tarlac, Filipina , 25 Januari 1933 – surud ing Makati, 1 Agustus 2009 kanthi umur 76 taun), dikenal minangka 'Cory Aquino', iku Presiden Filipina taun 19861992. Panjenengané wanita Asia pisanan sing tampil minangka presiden wanita ing donya. Wanita iki garwa saka tokoh oposisi sing populèr, senator Benigno Aquino Jr.. Garwané kaprejaya wektu ndharat ing Papan Anggegana Internasional Manila nalika mulih menyang nagarané tanggal 21 Agustus 1983. Corazon sabanjuré difiguraké déning kalangan oposisi kanggo nentang kakuwasan otokratik sing diayahi déning Ferdinand Marcos.

Award lan prstasi[sunting | besut sumber]

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Wikisource
Wikisource basa Inggris ndarbeni kaca perkawis
Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Corazon Aquino ing Wikimedia Commons.


Sing mengku  sadurungé:
Ferdinand E. Marcos
Presiden Filipina
1986–1992
Diganti déning:
Fidel V. Ramos
Sing mengku  sadurungé:
Deng Xiaoping
Tokoh Wanita taunan versi Time
1986
Diganti déning:
Mikhail Gorbachev


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Corazon_Aquino&oldid=1053406"