Bebungah Ramon Magsaysay

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Bebungah Ramon Magsaysay utawa Ramon Magsaysay Award, iku program bebungah sing dibentuk ing sasi April 1957, déning para wali amanat Rockefeller Brothers Fund (RBF) sing pusaté ing Kutha New York, Amérika Sarékat. Kanthi pasetujon saka pamaréntah Filipina, bebungah iki diciptakaké kanggo mèngeti jasané Ramon Magsaysay, almarhum Présidhèn Filipina; lan kanggo nyebar-luasaké tuladha integritas sajeroning nglakokaké pamaréntahan, pelayanan umum, sarta idealisme pragmatisé sajeroning lingkungan masarakat sing demokratis.

Saben taun Ramon Magsaysay Award Foundation mènèhi bebubgah kabggo perorangan lan organisasi Asia tumrap kaunggulan ing manéka werna babagan. Bebungah kasebut ana enem katagori:

  • Government Service
  • Public Service
  • Community Leadership
  • Journalism, Literature and Creative Communication arts
  • Peace and International Understanding
  • Emergent Leadership

Ramon Magsaysay Award kerep dianggep minangka Bebungah Nobèl versi Asia.

Panampa[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]