Detasemen Khusus 88

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Detasemen Khusus 88
Detachment 88 logo.jpg
Detasemen 88 Polri.
Dibentuk 26 Agustus 2004-saiki
Negara  Indonésia
Cabang Kapulisèn Nagara Républik Indonésia
Tipe Pasukan Operasi Khusus
Spesialis Anti-teror domestik lan penegakan hukum ing Indonésia
Kekuatan diperkirakan 400 personil
Mabes Megamendung, Jakarta
Warna Merah
Operasi Pirsani: Operasi kang diweruhi
Komando
Kolonel
Resimen
Ajun Komisaris Besar Pulisi Tito Karnavian

Detasemen Khusus 88 utawa Delta 88 iku ékan mirunggan Kapulisèn Nagara Républik Indonésia kanggo pananggulangan teroris ing Indonésia. Pasukan mirunggan mawa ompi abang iki dilatih mirunggan kanggo nangani ancaman teror, kalebu teror bom. Sawetara anggota uga minangka anggota tim Gegana.

Detasemen 88 dirancang minangka unit antiteroris kang duwé kaluwihan ngatasi gangguan teroris wiwit saka ancaman bom nganti panyanderaan. Unit mirunggan kanthi kakuwatan watara 400 personel iki dumadi saka ahli investigasi, ahli bahan peledhak (penjinak bom), lan unit pemukul kang ing jeroné ana ahli penembak jitu.

Pambentukan[besut | besut sumber]

Gambar:Detasemen Khusus 88 operators.jpg
Detasemen 88-Latihan Penyergapan

Ékan iki diresmèkaké déning Kepala Kapulisèn Laladan Metro Jaya Inspektur Jenderal Firman Gani ing tanggal 26 Agustus 2004. Detasemen 88 kang wiwitané duwé anggota 75 personil iki dibawahi Ajun Komisaris Besar Pulisi Tito Karnavian kang tau dilatih ing sawetara nagara.

Operasi kang diweruhi[besut | besut sumber]

Gambar:Den88 convoy.jpg
Detasemen 88-Konvoi Tempur

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Poso Masih Mencekam", Kompas, 23 Januari 2007

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]