Detasemen Khusus 88

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Detasemen Khusus 88
Detachment 88 logo.jpg
Detasemen 88 Polri.
Dibentuk 26 Agustus 2004 - saiki
Negara Flag of Indonesia.svg indonésia
Cabang Kapulisèn Nagara Républik Indonésia
Tipe Pasukan Operasi Khusus
Spesialis Anti-teror domestik lan penegakan hukum ing Indonésia
Kekuatan diperkirakan 400 personil
Mabes Megamendung, Jakarta
Warna Merah
Operasi Pirsani: Operasi sing diweruhi
Komando
Kolonel
Resimen
Ajun Komisaris Besar Pulisi Tito Karnavian

Detasemen Khusus 88 utawa Delta 88 iku satuan khusus Kapulisèn Nagara Républik Indonésia kanggo pananggulangan teroris ing Indonésia. Pasukan khusus mawa ompi abang iki dilatih khusus kanggo nangani ancaman teror, klebu teror bom. Sawetara anggota uga minangka anggota tim Gegana.

Detasemen 88 dirancang minangka unit antiteroris sing nduwèni kaluwihan ngatasi gangguan teroris wiwit saka ancaman bom nganti panyanderaan. Unit khusus kanthi kakuwatan watara 400 personel iki dumadi saka ahli investigasi, ahli bahan peledhak (penjinak bom), lan unit pemukul sing ing jeroné ana ahli penembak jitu.

Pambentukan[besut | besut sumber]

Gambar:Detasemen Khusus 88 operators.jpg
Detasemen 88 - Latihan Penyergapan

Satuan iki diresmèkaké déning Kepala Kapulisèn Laladan Metro Jaya Inspektur Jenderal Firman Gani ing tanggal 26 Agustus 2004. Detasemen 88 sing wiwitané duwé anggota 75 personil iki dipimpin déning Ajun Komisaris Besar Pulisi Tito Karnavian sing tau dilatih ing sawetara nagara.

Operasi sing diweruhi[besut | besut sumber]

Gambar:Den88 convoy.jpg
Detasemen 88 - Konvoi Tempur

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Poso Masih Mencekam", Kompas, 23 Januari 2007

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]