Azahari Husin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Gambar:Azahari.jpg
Foto Azahari yang dikeluarkan Kapulisèn Karajan Malaysia.

Dhoktor Azahari bin Husin (lair ing Melaka, 14 Sèptèmber 1957 – pati ing Batu, 9 Novèmber 2005 ing yuswa 48 taun) iku insinyur Malaysia kang dinuga minangka utek Bom Bali 2002 lan Bom Bali 2005 sarta serangan-serangan liyané kang diayahi déning Jemaah Islamiyah. Bebarengan karo Noordin M Top, Azahari iku salah siji buronan ing Indonesia lan Malaysia. Azahari manggon ing Australia sajeroning patang taun wiwit taun 1975, ngrampungaké pendhidhikan menengah ing Norwood High School, banjur nerusaké ing Universitas Adelaide, nyinaoni teknik mesin, nanging durung lulus lan sabanjuré ing Universitas Teknologi Malaysia ing Johor, Malaysia. Sawisé olèh gelar Ph.D. saka Universitas Reading ing Inggris ing babagan valuasi properti (property valuation), Azahari banjur mulang ing Universitas Teknologi Malaysia.

Ing tanggal 9 November 2005, dilapuraké yèn Azahari tiwas njeblugaké awaké dhéwé ing sawijining panyergapan kang ditindakaké golongan Detasemen Khusus 88 ing Kutha Batu amarga péngin oncat saka pulisi. Koran The Star ing Malaysia nyebut yèn Azahari tansah nganggo bom ing sakojuring awak saperlu jaga-jaga yèn bakal kecekel.[1] Nanging miturut versi Polri, Azahari mati katembak anggota kapulisèn, ora njeblugaké awaké dhéwé. Pulisi banjur mesthèkaké identifikasi Azahari sawisé dicocogaké karo sidik driji saka Kapulisèn Indonesia lan Kapulisèn Karajan Malaysia.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]