Bom Bali 2002

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gambar:Balibomb1.jpg
Ledakan bom di Kuta padha taun 2002
Monumen

Cithakan:Campaignbox Terrorism in Indonésia

Bom Bali kadadéan ing wayah wengi tanggal 12 Oktober 2002 ing kutha kacamatan Kuta ing pulo Bali, Indonésia, ngorbanak 202 tiwas lan 209 tatu, akèh-akèhé wisatawan manca. Prastawa iki kerep dianggep prastawa terorisme paling parah sajeroning sajarah Indonésia.

Sawetara wong Indonésia wis dipidhana mati amarga peran sajeroning pangeboman mau. Abu Bakar Baashir, sing dinuga minangka salah siji sing terlibat mimpin pangeboman iki, divonis ora salah ing sasi Maret 2005, lan mung divonis bab pelanggaran imigrasi.

Kurban[besut | besut sumber]

Kawarganagaran para kurban dipercaya saka:

Tersangka pelaku[besut | besut sumber]

  • Abdul Goni, didakwa seumur hidup
  • Abdul Hamid (golongan Sala)
  • Abdul Rauf (golongan Serang)
  • Abdul Aziz alias Imam Samudra, kapidhana pati
  • Achmad Roichan
  • Ali Ghufron alias Mukhlas, kapidhana pati
  • Ali Imron alias Alik, didakwa salawasé urip
  • Amrozi bin Nurhasyim alias Amrozi, kapidhana pati
  • Andi Hidayat (golongan Serang)
  • Andi Oktavia (golongan Serang)
  • Arnasan alias Jimi, tewas
  • Bambang Setiono (golongan Sala)
  • Budi Wibowo (golongan Sala)
  • Dr Azahari alias Alan (tiwas sajeroning panyergapan ing Kutha Batu tanggal 9 November 2005)
  • Dulmatin
  • Feri alias Isa, tiwas
  • Herlambang (golongan Sala)
  • Hernianto (kelompok Sala)
  • Idris alias Johni Hendrawan
  • Junaedi (golongan Serang)
  • Makmuri (golongan Sala)
  • Mohammad Musafak (golongan Sala)
  • Mohammad Najib Nawawi (golongan Sala)
  • Umar Kecil alias Patek
  • Utomo Pamungkas alias Mubarok, didakwa salawasé urip
  • Zulkarnaen

Serba-serbi[besut | besut sumber]

  • Serangan iki kadadéan persis 1 taun, 1 bulan lan 1 dina sawisé Serangan 11 September marang menara WTC, Amérika Sarékat.
  • Prastawa Bom Bali I iki wis diangkat dadi filem layar lebar kanthi irah-irahan Long Road to Heaven, para pamain antarané Surya Saputra minangka Hambali lan Alex Komang, sarta nglibataké pemeran saka Australia lan Indonésia.
  • Katelu pelaku sing bakal diukum pati ngaku ora gela marang tumindaké.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]