Mbah Surip

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mbah Surip.jpg

Mbah Surip kang jeneng asliné Urip Ariyanto iku musisi Indonésia kang unik.[1] Ciri kas Mbah Surip iku rambut gimbal ala Rasta kaya penyanyi reggae lan ngguyune kang kas, Hah..hah..hah..hah... I Love You Full...[1][2] Panjenengane miyos ing Mojokerto, 5 Mèi 1949.[1] Asmane dadi misuwur jalaran lagu "Tak Gendong" kang asring diputer ing TV.[1] Lagu iki karipta nalika Mbah Surip nyambut gawé ing Amérikah Sarékat taun 1983.[1] Sadurungé dadi seniman, panjenengané nglakoni saanane pagawéan.[1] Panjenengane naté nyambut gawé ing pengeboran lenga, panambangan berleyan, lan naté nyambut gawé ing manca nagara kaya Kanada, Texas, Yordania, lan California.[1]

Sedane[besut | besut sumber]

Mbah Surip séda dina Selasa, 4 Agustus 2009 tabuh 10.30 WNIK. Panjenengane disarekake ing Aula Bengkel Teater Rendra, Kampung Rawa Rt 002/05 Cipayung Jaya, Pancuran Mas Dhépok, Jawa Wétan.[1][3]

Album[besut | besut sumber]

Ing jagading musik, panjenengané wus ngetokaké sapérangan album wiwit taun 1997.[1] Albume ya iku:

  1. Ijo Royo-Royo (1997)
  2. INDONESIA I (1998)
  3. REFORMASI (1998)
  4. Tak Gendong (2003)
  5. BARANG BARU (2004)

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i Mbah Surip Personal Biography (dipunundhuh tanggal 10 Maret 2011)
  2. Mbah Surip Manusia Sejati(dipunundhuh tanggal 10 Maret 2011)]
  3. Mbah Surip Meninggal Dunia(dipunundhuh tanggal 11 Maret 2011)]