Sukhoi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sukhoi Corporation
Perseroan terbatas
Indhustri Kedirgantaraan dan pertahanan
Diyasa sebagai OKB-51, 1939
Kantor gedhé Moskwa, Russia
Wong kunci
Pavel Sukhoi, pramakarsa
Wijil Montor mabur militer
Montor mabur komersiil
Sana jaringan sukhoi.org
Sukhoi Superjet 100 (Campeche, Mexico) 2015

Sukhoi (basa Rusia:Сухой) ya iku parusahan kang nggawé montor mabur perang militèr Rusia. Parusahan Sukhoi madeg diprakasai déning panjenengané Pavel Sukhoi minangka taun 1939 kanthi nama Biro Désain Sukhoi utawa misuwur kanthi sesebutan OKB-51,jaman saiki uga misuwur kanthi nama Sukhoi Corporation. Pamaréntah Rusia nduwèni rencana kang tumuju ing merger Sukhoi déning Mikoyan, Ilyushin, Irkut, Tupolev, lan Yakovlev, anggawe gegayutan minangka parusahan anyar kanthi nama United Aircraft Corporation.[1]

Montor mabur jinis Suhoi kang dilakukake déning Rusia ing jaman saiki kayata Su-24, Su-25, Su-27, Su-30, lan Su-33. Kanthi cacah kurang luwih 2000 montor mabur kang dikirim déning njaba Rusia. Nagara-nagara kang ngegayutan ndhuwèni montor mabur Sukhoi kayata India, Républik Rakyat Cina, Polen, Slovakia, Hungaria, Jerman, Syria, Aljazair, Korea Lor, Vietnam, Malaysia, Afganistan, Yemen, Mesir, Libya, Iran, Angola, Ethiopia, Eritrea, Républik Indonésia, lan Peru.

Montor mabur Sukhoi kang misuwur[besut | besut sumber]

Montor mabur produksi[besut | besut sumber]

Decomissioned Polish Su-20 'Fitter' (export version of Su-17)

Montor mabur njajal[besut | besut sumber]

Su-47 (S-37)

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Sukhoi


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sukhoi&oldid=1091520"