Referendum

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Referendum (asal saka basa Latin) utawa sajeroning basa Indonésia: jajak penemu, iku pamungutan swara kanggo nggayuh kaputusan (pulitik). Sajeroning referendum, racaké wong sing duwé hak pilih dijaluki panemuné. Asil referendum bisa dianggep ngiket utawa ora ngiket. Yèn asilé ngiket, para anggota èksekutif wajib ngayahi asil jajak penemu mau. Ing sawatara nagara kaya Walanda, referendum ora kudu ngiket.