Christchurch

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Christchurch iku kutha ing pesisir wétan Pulo Kidul (South Island) ing Selandia Anyar.

Kutha iki éntuk jenengé saka kolese katedral Christ Church ing Univèrsitas Oxford. Jenengé jroning basa Maori ya iku Otautahi. Christchurch ana ing 43°32' LS, 172°40' BT (-43.5333, 172.667). [1]

Nalika taun 2004, pendhudhuké diprakirakaké gunggungé 363.700 jiwa.

Nalika tanggal 4 September 2010, lindhu mawa kekuwatan 7.1 skala richter ngguncang kutha iki jam 4.35 a.m. wektu kana. Pusat lindhu ana ing 30 kilometer kidul-kulon kutha iku, pasé ing Darfield.

Lan tanggal 22 Februari 2011, lindhu ngguncang Christchurch mawa kekuwatan 6.3 skala richter. Pusat lindhu ana ing sangisoré kutha kanthi kajeron 5 km. Korban jiwa mèh 200 jiwa.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Christchurch&oldid=1058519"