Oktober 2007

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Prastawa[besut | besut sumber]

Slasa, 30 Oktober 2007[besut | besut sumber]

30 Oktober-Cristina Kirchner kapilih dados Présidhèn Argentina nggantosaken garwanipun, Nestor Kirchner. (sumber)

30-Bom bunuh diri njeblug ing caket markas bala Pakistan ing kitha Rawalpindi, Pakistan. Akibat jeblugan punika gangsal jalmi tiwas. (sumber)

Senèn, 29 Oktober 2007[besut | besut sumber]

29-Sakbotenipun, sapérangan ageng pulisi, tiwas wekdal satunggiling pengendara sepedah njeblugaken bom bunuh diri ing komplèks markas besar pulisi ing Ba'qubah, Irak. (sumber)

Ngahad, 28 Oktober 2007[besut | besut sumber]

28-Israèl ngirangi kanthi drastis suplai bahan bakar dhumateng Jalur Gaza, laladan Palestina ingkang dipunbawahi déning Hamas. (sumber)

Setu, 27 Oktober 2007[besut | besut sumber]

Muhammad Nuh

27-Mantri Komunikasi lan Informatika Muhammad Nuh, ndhéklarasèkaken tanggal 27 Oktober minangka Dinten Blogger Nasional wonten ing acara Pista Blogger 2007 ing Jakarta. (sumber)

Senèn, 22 Oktober 2007[besut | besut sumber]

22-Soedarpo Sastrosatomo, mantan diplomat, tokoh pejuang 45, sisan pendhiri PT. Samudra Indonésia tilar donya ing yuswa 87 taun ing Jakarta. (sumber)

22-Musikus Indonésia, Dodo Zakaria tilar donya akibat kanker usus. (sumber)

Ngahad, 21 Oktober 2007[besut | besut sumber]

21-Pembalap Formula 1 Finlandia Kimi Räikkönen saking tim Ferrari mimpangaken kajuwaraan donya F1 (Formula Setunggal Mangsa 2007). (sumber)

Setu, 20 Oktober 2007[besut | besut sumber]

20-Bobby Jindal kapilih daados gubernur paling anèm ing AS lan gubernur non-kulit pethaak sepindhahan ing Louisiana milai jaman Rekonstruksi. (sumber)

Kemis, 18 Oktober 2007[besut | besut sumber]

Benazir Bhutto

18-Kalih bom njeblug ing Karachi caket arak-arakan mantan PM Pakistan ingkang nembé wangsul saking pangasingan, Benazir Bhutto; sakbotenipun 126 jalmi tiwas. (sumber)

18-Musibah KM Acita III ingkang kèrem ing kawasan Sulawesi Kidul-wétan, Indonésia njalari 31 jalmi tiwas, 35 icaal, lan sanèsipun cidra. (sumber)

Rebo, 17 Oktober 2007[besut | besut sumber]

17-Parlemen Turki mawartosaken idin dhumateng pamaréntah Turki kanggé ngayahi serangan dhumateng pambrontak Kurdi ing wewengkon Irak lèr. (sumber)

Kemis, 4 Oktober 2007[besut | besut sumber]

Ujung Koréa

4-Présidhèn Koréa Kidul Roh Moo-hyun lan Présidhèn Koréa Lèr Kim Jong-il napakastani déklarasi ingkang nyuwantenaken perdamaian permanèn ing Ujung Koréa, sasampunipun pasamuan salami tigang dinten ing Pyongyang, Korut. (sumber)

Rebo, 3 Oktober 2007[besut | besut sumber]

3-Jeblugan ing pinggir margi ing kitha Bagdad, Irak, nyidrani Duta Besar Polen kanggé Irak Edward Pietrzyk lan 13 tiyang sanèsipun. (sumber)

Uga delengen[besut | besut sumber]

Dasawarsa Oktober Taun :
1900-an 1900 1901 1902 1903 1904 1905 1906 1907 1908 1909
1910-an 1910 1911 1912 1913 1914 1915 1916 1917 1918 1919
1920-an 1920 1921 1922 1923 1924 1925 1926 1927 1928 1929
1930-an 1930 1931 1932 1933 1934 1935 1936 1937 1938 1939
1940-an 1940 1941 1942 1943 1944 1945 1946 1947 1948 1949
1950-an 1950 1951 1952 1953 1954 1955 1956 1957 1958 1959
1960-an 1960 1961 1962 1963 1964 1965 1966 1967 1968 1969
1970-an 1970 1971 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979
1980-an 1980 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989
1990-an 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999
2000-an 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009
2010-an 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019
2010-an 2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029