Cristina Fernández de Kirchner

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Cristina Fernández de Kirchner
Mensaje de fin de año de la Presidenta (cropped).jpg
Kirchner in 2011.
Présidhèn Argentina
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
10 Desember 2007
Wakil Présidhèn Julio Cobos
Amado Boudou (Elect)
Kadhisiki Néstor Kirchner
Ibu Nagara Argentina
Lungguh
25 Mei 2003 – 10 Desember 2007
Présidhèn Néstor Kirchner
Kadhisiki Hilda de Duhalde
Kagantèni Néstor Kirchner (First Gentleman)
Senator
for Buenos Aires
Lungguh
10 Desember 2005 – 28 November 2007
Senator
for Santa Cruz
Lungguh
10 Desember 2001 – 9 Desember 2005
Lungguh
10 Desember 1995 – 3 Desember 1997
Deputi
for Santa Cruz
Lungguh
10 Desember 1997 – 9 Desember 2001
Rerincèn priangga
Lair (1953-02-19) 19 Fèbruari 1953 (umur 63)
La Plata, Argentina[1]
Parté pulitik Front Kamenangan
Parté Justicialist
Sisihan Néstor Kirchner (1975–2010)
Anak Máximo, Florencia
Almamater National University of La Plata
Propési Pengacara
Agama Katulik Roma
Tandha tangan
Sana jaringan Official website

Cristina Elisabet Fernández de Kirchner (pocapan Spanyol: [kɾistina elisaβet Fernandez de kirʃner];lair ing La Plata, Propinsi Buenos Aires, Argentina, 19 Fèbruari 1953; umur 63 taun, umumé ditepungi minangka Cristina Fernandez utawa Cristina Kirchner utawa uga ditepungi kanthi jeneng Cristina Elisabet Fernández), utawa sadurungé ditepungi minangka Cristina Fernandez utawa Cristina Kirchner, iku Présidhèn Argentina ka-55 sing saiki njabat. Sadurungé, Christina iku ibu nagara Argentina saka taun 2003-2007 nalika garwané, Nestor Kirchner njabat minangka présidhèn. Cristina Kirchner iku Présidhèn wanita pisanan kapilih ing Argentina, lan Présidhèn wanita kaloro sing tau nglayani (sawisé Isabel Martínez de Perón, 1974-1976). Sawijining Justisialis, Fernández njabat siji istilah minangka Deputi Nasional lan telu istilah minangka Senator Nasional kanggo Santa Cruz lan Buenos Aires.

Asalé saka La Plata, Buenos Aires, Fernández iku lulusan saka Universitas Nasional La Plata. Fernández ketemu garwané sakwéné studi, lan kaloroné pindhah menyang Santa Cruz kanggo nyambut gawé minangka pengacara. Nalika sasi Mei 1991, Fernández kapilih kanggo legislatif propinsi. Antara taun 1995 lan 2007, Fernández bola-bali kapilih dadi anggota Kongres Nasional Argentina, minangka Deputi Nasional uga Senator Nasional. Sakwéné présidhèn Kirchner (2003-2007), Fernández tumindak minangka First Lady. Fernández dipilih Front kanggo Kamenangan calon présidhèn nalika taun 2007. Jroning pamilihan umum Oktober 2007, Fernández éntuk 45,3% swara lan mimpin 22% saka saingan paling ceraké, ngéndhani kabutuhan sawijining aliran. Fernández diresmèkaké nalika tanggal 10 Desember 2007. Minangka Présidhèn First Lady, lan banjur, Fernández wis dadi ikon fashion kanggo wanita, lan panganjur misuwur hak asasi manungsa, kasadharan kamiskinan lan paningkatan keséhatan.

Bibliografi[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Presidency of the Argentine Nation. "The President Biography" (ing Spanish). Dijupuk 2009-04-03.  [pranala nonaktif]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Jabatan pulitik
Sing mengku  sadurungé:
Néstor Kirchner
Présidhèn Argentina
2007–Sekarang
Isih njabat
Gelar kinurmatan
Sing mengku  sadurungé:
Hilda de Duhalde
Ibu Nagara Argentina
2003–2007
Diganti déning:
Néstor Kirchner
as First Gentleman of Argentina


Ana loop cithakan: Cithakan:Persondata